ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

Μετά την αναμενόμενη «καθίζηση» του νέου πολιτικού σχηματισμού και τη ραγδαία πτώση των ποσοστών του κάτω από το ψυχολογικό όριο του 3% τα ΜΜΕ ξεκίνησαν μία προσπάθεια ανόρθωσης του κόμματος και αύξησης, έτσι πιστεύουν, του ποσοστού του «Ποταμιού».

Αν και το κόμμα δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στο ελληνικό κοινοβούλιο, έχει άποψη (;), θέση (;) επί παντός επιστητού.

Μετά την αναμενόμενη «καθίζηση» του νέου πολιτικού σχηματισμού και τη ραγδαία πτώση των ποσοστών του κάτω από το ψυχολογικό όριο του 3% τα ΜΜΕ ξεκίνησαν μία προσπάθεια ανόρθωσης του κόμματος και αύξησης, έτσι πιστεύουν, του ποσοστού του «Ποταμιού».

Αν και το κόμμα δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στο ελληνικό κοινοβούλιο, έχει άποψη (;), θέση (;) επί παντός επιστητού.

Η κάθε δήλωση του αρχηγού (με το σακίδιο στην πλάτη) άρχισε ξανά να παίρνει τεράστια έκταση, συζητείται ευρύτατα στα ΜΜΕ καλώντας εκπροσώπους του, σε αντίθεση με άλλα πολιτικά κόμμα με εκπροσώπηση στο ελληνικό κοινοβούλιο που εσκεμμένα (;) αποκλείονται από τα πάνελ.

Οι έλληνες πολίτες δε θα πρέπει να «παρασυρθούν» και να συμμετέχουν στο παιχνίδι που γίνεται από ορισμένα ΜΜΕ, που κάποιοι θεωρούν ότι το «Ποτάμι» είναι δημιούργημά τους, για να δημιουργήσει πρόβλημα στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς τη διακυβέρνηση της χώρας.

 

Αυταπάτη χαρακτήρισε ο υπουργός εργασίας κ. Βρούτσης την εξαγγελία αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα.

Φαίνεται ότι η συγκυβέρνηση δεν προσανατολίζεται να βγάζει τη χώρα από την ανθρωπιστική κρίση που την έχουν οδηγήσει την τελευταία τετραετία.

Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δεν έκανε καμία ουσιαστική αναφορά για χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, μικρομεσαίους και ανέργους.

Η μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης κατά 30% γίνεται για να μπορέσει η συγκυβέρνηση να αυξήσει τα έσοδα του κρατικού κορβανά.

Δε θα πετύχει τίποτε από όσα ενδόμυχα ευελπιστεί, διότι ήδη έχουν στραφεί σε άλλες μορφές θέρμανσης, λιγότερο δαπανηρές και το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι ότι, ο κόσμος δεν έχει χρήματα.

Αφού έφτασαν τη φορολογία της ελληνικής κοινωνίας «πάνω και από τον έβδομο ουρανό» μας κατεβάζουν ένα σκαλοπάτι, το ελάχιστο του ελαχίστου, και εμείς θα πρέπει να πανηγυρίζουμε, να στήνουμε χορούς, να χειροκροτούμε και να τους επευφημούμε…

 

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από φασίστες πριν ένα χρόνο είναι το σημείο αναφορά του αγώνα κατά του φασισμού και η δημοκρατία στην οποία ζούμε και η δικαστική εξουσία θα πρέπει να αποδώσει τις πειθαρχικές ευθύνες στους πρωταίτιους, χωρίς χρονοτριβές.

Είναι απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας να ολοκληρωθεί η δίκη των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, που ήδη έχουν οδηγηθεί στις φυλακές.

Οσο το σίριαλ εξακολουθεί να μην ολοκληρώνεται, τόσο δίδεται τροφή αμφιβολίας, αν τα πράγματα είναι όπως μας παρουσιάζονται, αν δηλαδή η Χρυσή Αυγή είναι μια τρομοκρατική ομάδα – τρομοκρατική οργάνωση του ελληνικού κοινοβουλίου.

 

Τελικά ο υπουργός υγείας κ. Βορίδης αφού πήρε πίσω το ¼ των εξαγγελιών του και δια στόματος του διοικητή του ΙΚΑ κ. Κοντου ανακοίνωσε ότι το τεστ ΠΑΠ θα συνεχίσει να συνταγογραφείεται από τους ιατρούς του ΕΟΠΠΥ και θα ισχύσουν ότι ίσχυαν και πριν… δηλαδή κάθε ένα χρόνο.

Για τη μαστογραφία που θα συνταγογραφείται κάθε 3 χρόνια, για την εξέταση του καρκίνου του προστάτη κάθε χρόνια και το ντόπλερ καρδιάς κάθε 5 χρόνια δεν μας είπε τίποτε ο κ. Κόντος ούτε τα ΜΜΕ έκαναν μνεία, άρα ισχύουν οι πρόσφατες υπουργικές εξαγγελίες.

Για τη συγκυβέρνηση ο υπουργόας υγείας κ. Βορίδης θεωρείται απόλυτα πετυχημένος καθόσον πέτυχε να «πετσοκόψει» στην κυριολεξία τρεις από τις τέσσερις υπουργικές εξαγγελίες, νομίζοντας λανθασμένα και ο ίδιος, ότι δε θα υπάρχουν αντιδράσεις.

Το να μας εμπαίζετε κ. υπουργέ με τα επικοινωνιακά σας παιχνίδια… θα το βρείτε μπροστά σας σα κόμμα και πολύ γρήγορα μάλιστα.

Εκτός και στα αδιέξοδα που ίσως βρίσκεται το κόμμα σας κάνετε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήταν και το πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Εστία».

 

Λύθηκε κοινή συνεναίσει η συνεργασία της Σκόντα Ξάνθης με τον προπονη΄τη της ομάδας Σάκη Τσιώλη.

Αν και ήρθε στην Ξάνθη εν μέσω κλίματος ευφορίας και ποδοσφαιρικής υπερηφάνειας, με μεγάλες προσδοκίες για την πορεία της ομάδας, συνοδευόμενος με περγαμηνές της δουλειάς του σε προηγούμενες ομάδες «απολύθηκε» σαν αποτυχημένος για την υλοποίηση των οραμάτων και προσδοκιών της ομάδας.

Είναι πολύ νωπές οι μνήμες από τον περσινό γολγοθά και το ποδοσφαιρικό στραπάτσο της ομάδας όταν για την παραμονή της χρειάστηκαν αγώνες μπαράζ, από τις λανθασμένες πρακτικές κάποιων. Να μην ξαναοδηγηθούμε και να μη ζήσουμε ανάλογες καταστάσεις.

Οι μεγάλες ομάδες γίνονται από τους μεγάλους παίκτες, από τον προπονητή μαέστρο που θα τους καθοδηγεί και από τη διοίκηση που καθορίζει, ελέγχει και δίνει τις απαραίτητες και αναγκαίες λύσεις.

Για την καλή πορεία κάθε ποδοσφαιρικής ομάδας το τρίπτυχο διοίκηση – προπονητής – ποδοσφαιριστές πρέπει να λειτουργεί αρμονικά.

Αν μόνο ο προπονητής είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος οι επόμενοι αγώνες και η πορεία της ομάδας θα το δείξει.

 

Ενώ ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας και κάποιοι ψάχνουν τους κάδους απορριμμάτων, τα πολιτικά κόμματα, με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού εσωτερικών κ. Ντινόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού εθνικής οικονομίας κ. Σταίκούρα, δόθηκε η δεύτερη δόση επιχορήγησης στα κόμματα, κάποια από τα οποία δεν μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα, άρα δεν μπορούν να τα εισπράξουν και όμως κατά παράβαση των όσων ισχύουν για όλους θα τα εισπράξουν.

Τα ποσά της επιχορήγησης (η δεύτερη δόση) θα δοθούν σε 10 κόμματα, ανάλογα με τα ποσοστά τους στις εκλογές 2009 και 2012:

Ν.Δ.: 814.000 ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ: 744.000 ευρώ

ΠΑΣΟΚ: 374.000 ευρώ

ΑΝΕΛ: 253.000 ευρώ

Χρυσή Αυγή: 238.000 ευρώ (δε θα εισπραχθούν με απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου)

ΔΗΜΑΡ: 221.000 ευρώ

ΚΚΕ: 176.000 ευρώ

ΛΑΟΣ: 62.000 ευρώ

Οικολόγοι: 32.000 ευρώ

Δημιουργία Ξανά: 20.000 ευρώ

Καλοφάγωτα κύριοι και στην υγειά του ελληνικού λαού που πεινά, υποφέρει και σε  κάποιους που είχαν υπεργεί τα όρια και έχουν αυτοκτονήσει.

Ο χορτάτος ποτε, μα ποτέ, δεν μπορεί με τίποτε να καταλάβει τον πεινασμένο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button