Ανακαλούνται οι αποφάσεις για τη Μονή Βατοπεδίου

Στην ανάκληση των υπουργικών αποφάσεων που έκαναν δεκτές τις γνωμοδοτήσεις για αναγνώριση της κυριότητας των εκτάσεων στη μονή Βατοπεδίου όσο και των πρωτοκόλλων παράδοσης προχωρά η κυβέρνηση.

Στην ανάκληση των υπουργικών αποφάσεων που έκαναν δεκτές τις γνωμοδοτήσεις για αναγνώριση της κυριότητας των εκτάσεων στη μονή Βατοπεδίου όσο και των πρωτοκόλλων παράδοσης προχωρά η κυβέρνηση. 


Το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή με αφορμή επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλ.Αλαβάνος, έκανε λόγο για “συστηματικό, διαχρονικό διακομματικό σκάνδαλο” και επανέλαβε τη πρόταση του για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με διευρυμένο ορίζοντα.


Ο υφυπουργός Οικονομίας Αντώνης Μπέζας ανακοίνωσε την υπογραφή της υπουργικής απόφασης με την οποία ανακαλούνται και έχουν αναδρομική ισχύ όλες οι υπουργικές αποφάσεις που έκαναν δεκτές τις γνωμοδοτήσεις αναγνώρισης της κυριότητας εκτάσεων στη μονή Βατοπεδίου, καθώς και όλα τα πρωτόκολλα παράδοσης των εκτάσεων στη Μονή.


 Ο υφυπουργός τόνισε ακόμη ότι δόθηκε εντολή να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στη Μονή Τοπλού και διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό δημόσιο θα παρουσιαστεί για να υπερασπιστεί την ιδιοκτησία του, στις 11 Δεκεμβρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης, όπου θα συζητηθεί η αγωγή του δήμου Τριγλίας και κατοίκων κατά της Μονής Βατοπεδίου.


Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεύθυνη στάση. Ασκησε κριτική στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά.


“Υπάρχουν οι θεατρίνοι, αλλά μπορούν να δράσουν όταν συναντούν ομοθεατρίνους τους, που γίνονται ομοτράπεζοί τους, ομόκλινοί τους, όπως έλεγε και ο Γεώργιος Παπανδρέου στην εκτελεστική εξουσία. Ήρθε η ώρα και φαίνεται το καταλαβαίνει και ο πρωθυπουργός. Απλώς κοιτάζει προς τα πού θα φύγει. Αριστερά ή δεξιά” πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης. 


Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Γείτονα:


 “Το σκάνδαλο αυτό έχει την υπογραφή της ΝΔ. Η σκανδαλώδης απόφαση παραχώρησης εκτάσεων του δημοσίου στη Μονή Βατοπεδίου φέρει την δική σας υπογραφή, των υπουργών σας, των οποίων την καρατόμηση ζητούν στελέχη σας.”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button