Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΘΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Ενόψει της επίσκεψης στην Ξάνθη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκας Κατσέλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδη και των δημάρχων του νομού, προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν οι προτάσεις στην Υπουργό. Μετά την σύσκεψη ο κ. Ξυνίδης δήλωσε ότι η σύσκεψη έγινε με την πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Καραλίδη και με τους δημάρχους της Π.Ε. προκειμένου να γίνει οι καλύτερες δυνατές προτάσεις λόγω της επικείμενης έλευσης της κ. Κατσέλη στα τέλη της εβδομάδας.

Ενόψει της επίσκεψης στην Ξάνθη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκας Κατσέλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδη και των δημάρχων του νομού, προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν οι προτάσεις στην Υπουργό.


Μετά την σύσκεψη ο κ. Ξυνίδης δήλωσε ότι η σύσκεψη έγινε με την πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Καραλίδη και με τους δημάρχους της Π.Ε. προκειμένου να γίνει οι καλύτερες δυνατές προτάσεις λόγω της επικείμενης έλευσης της κ. Κατσέλη στα τέλη της εβδομάδας.


“Θα συζητηθεί το πολύ σημαντικό πρόγραμμα κοινωνικής συνεργασίας και η οποία από μόνη της είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία”.


Σύμφωνα με τον κ. Ξυνίδη απαντά επί της ουσίας στα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στους δήμους στο επίπεδο της Κοινωνικής εργασίας και δίνει ανάσα σε ανθρώπους που αυτόν τον καιρό  είναι  άνεργοι.


“Νομίζω ότι έχουμε καταλήξει σε ένα άρτιο πρόγραμμα και οι δήμαρχοι δείχνουν ιδιαίτερα προετοιμασμένοι για αυτό, όπως επίσης για την ουσία του προγράμματος και πιστεύω ότι θα πάνε πολύ καλά ως προς την υλοποίηση του στον νομό”.


Ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι οι πόροι δεν είναι πολλοί. “Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να στερήσουμε τους ανέργους από τα ελάχιστα που η πολιτεία πρέπει να συνδράμει, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας”.


ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ:


“Το πρόγραμμα αφορά εκτός από τους ΟΤΑ πρώτου και δευτέρου βαθμού και τους κοινωνικούς φορείς.Η συνάντηση με τους δημάρχους με την παρουσία και του Υπουργού μας κ. Σ. Ξυνίδη αφορούσε κατά κύριο λόγο την προετοιμασία της έλευσης της Υπουργού κ. Λούκας Κατσέλη, η οποία και θα εξαγγείλει το πρόγραμμα Κοινωνικής εργασίας στους ΟΤΑ και όχι μόνο.


Βάζουμε ζητήματα που αφορούν γενικότερα ζητήματα ανεργίας στην περιοχή μας, πώς θα τα προβάλλουμε και πώς θα τα διεκδικήσουμε από το Υπουργείο εργασίας”.


Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας προκειμένου να δοθεί μία άλλη στόχευση, αυτή που λέει ότι ο πρώτος και δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης συμβάλουν  με σύμπνοια και παράλληλη σχέση για το καλό βιοτικό επίπεδο των κατοίκων αλλά και για την γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.


“Συγχρονιζόμαστε ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Οι δήμαρχοι στη σύσκεψη αυτή αφού σχεδιάσαμε το πρόγραμμα της Υπουργού σε γενικές γραμμές και αφού συζητήσαμε τα προβλήματα των αναγκών και της κοινωνικής εργασίας σε αυτή την φάση, φάνηκαν προετοιμασμένοι στο θέμα αυτό και μέχρι την Πέμπτη θα ολοκληρώσουν τις όποιες προτάσεις τους για τους Οργανισμούς της αυτοδιοίκησης για τα ζητήματα των αναγκών που απασχολούν τον καθένα ξεχωριστά.


Εμείς από τη δικιά μας πλευρά θα καταγράψουμε τα όποια ζητήματα και τη συνεισφορά μας ως δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης”.


Σύμφωνα με τον κ. Καραλίδη το ζήτημα δεν αφορά μόνο την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και άλλους φορείς, όπως το γηροκομείο, το ψυχολογικό κέντρο, το Πανεπιστήμιο που εντάσσονται σε ένα πλαίσιο λογικής της κοινωνικής εργασίας και προσφοράς και στη συνέχεια όλοι αυτοί οι φορείς θα ενταχθούν σε ένα κοινό πλαίσιο.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button