Ειδήσεις

Μήνυμα του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Κωνσταντίνου Μπαντίκου

Αγαπητοί μαθητές,

Φίλοι εκπαιδευτικοί και γονείς,

Κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊούστηλειτουργία των σχολικών μονάδων, καλούμαστε να ξεκινήσουμε το νέο διδακτικό έτος λαμβάνοντας όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ομαλότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Με τη συνεργασία όλων μας και έχοντας ως όπλο τους εμβολιασμούς και την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών κανόνων, ενισχύεται η πεποίθησή μας ότι το 2021-2022 θα είναι μια χρονιά που η παιδαγωγική διαδικασία θα εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο και θα ολοκληρωθεί εντός των σχολικών αιθουσών, που αποτελούν τον φυσικό χώρο των παιδιών.

Δεδομένης της ανωτέρω κατάστασης, ελπίζουμε ότι η επιστροφή στους γνώριμους ρυθμούς της διδασκαλίας, της μελέτης, της εκπαίδευσης, της σκληρής δουλειάς, θα είναι μια ευχάριστη επιστροφή στην καθημερινότητα και ότι θα συνεχίσετε να απολαμβάνετε τα μαθητικά σας χρόνια όσο περισσότερο μπορείτε. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθάνεστε νοσταλγία για τις όμορφες στιγμές των διακοπών αλλά η αισιοδοξία, η ανυπομονησία για τη νέα γνώση, για τον άγνωστο κόσμο της μάθησης και η χαρά για την ανεμελιά και το παιχνίδι με τις παρέες και τους συνομηλίκους, που αποτελούν τον δικό σας κόσμο, θα σας κάνουν να νιώσετε ότι επιστρέφετε στο δεύτερο σπίτι σας – στο σχολείο σας – στην δεύτερη οικογένειά σας.

Έργο των εκπαιδευτικών, πέρα από την παροχή γνώσεων και πληροφοριών, είναι η στήριξη κάθε μαθητή σε προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζει με τρόπο διακριτικό και έμπρακτο, επιτελώντας με τον καλύτερο τρόπο το λειτούργημα που τους έχει ανατεθεί, έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυξημένο επίπεδο προσόντων. Όλοι τους είναι εδώ για να σας στηρίξουν, να σας νουθετήσουν με τον καλό τους λόγο και να σας περιβάλλουν με αγάπη, ευγένεια και χαμόγελο.

Οι γονείς και κηδεμόνες είστε πολύτιμοι σύμμαχοι στην προσπάθειά μας προκειμένου να επιτευχθεί η πρόοδος των παιδιών σας, αφού είστε εσείς που μπορείτε να συμβάλετε στο να γίνουν ορατές οι ικανότητές τους, να αναδειχθεί και να διαμορφωθεί ο χαρακτήρας τους. Περιμένουμε από σας να είστε ενεργοί μέσα στη σχολική κοινότητα, να βοηθήσετε όπου σας ζητηθεί, να επισημάνετε τα προβλήματα και η φωνή σας θα ακουστεί.

Μία στέρεη εκπαίδευση αποτελεί το θεμέλιο για ένα  μέλλον καλύτερο, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Καλή σχολική χρονιά!!!

 

  Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΙΚΟΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button