Ειδήσεις

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

 Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, θεωρούμε ότι το καλύτερο μνημόσυνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για τον Μίκη Θεοδωράκη, εκτός μουσικής, είναι η δημοσιοποίηση της ομιλίας του στο συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 4 Φεβρουαρίου 2018, κατά της «συμφωνίας των Πρεσπών».  

    Λόγια απλά, άμεσα, καταγγελτικά βγαλμένα από την ψυχή ενός που ξεπέρασε τις ανούσιες ιδεολογικές αγκυλώσεις των μετρίων και εστίασε στις πανανθρώπινες αξίεςτου ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ, που τον έκανε πράξη σε όλη του την ζωή και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, καταγγέλλοντας το Ελληνικό πολιτικό σύστημα ότι φοβάται να κάνει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το Μακεδονικό ζήτημα και ότι φασιστικά προωθεί επιζήμιες λύσεις. 

‘’Καλοί μου Έλληνες.

Αδέρφια μου, Φασίστες, Ρατσιστές, Τρομοκράτες, Αναρχικοί, Τραμπούκοι.

Θα μάθατε ασφαλώς ότι οι ‘’πατριώτες’’ που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους, οι αριστεριστές, μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου , για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα, κυρίαρχε Λαέ. Για να μην σε μιλήσω με λόγια σταράτα, Πατριωτικά, φλογερά και ασυμβίβαστα , όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή και όπως εσύ με δίδαξες , Κυρίαρχε Ελληνικέ Λαέ, να μιλώ και να πράττω σε όλη μου τη ζωή, με κάθε θυσία και σε ευχαριστώ για αυτό.

Λοιπόν άκουσε:

Σήμερα το πρωί, έλαβα μια ποιητική Συλλογή από την Θεσσαλονίκη και σας  διαβάζω, ένα σημαδιακό απόσπασμα: «Πνεύμα, ο Νους βαδίζουν με τον Θαλή , τον Θουκυδίδη, τον Πρωταγόρα , τους…….., την τόλμη του Θεμιστοκλή και του Κολοκοτρώνη».

Φίλοι και φίλες.

Αφιερώνω την ομιλία μου, στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον Οθωμανικό ζυγό και που πέθανε σαν σήμερα στις 4 του Φλεβάρη το 1843 , στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι Εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν. Να παραμείνω πιστός στις Ιερές σκιές των προγόνων μας , που μας δίδαξαν την αγάπη και την θυσία για το

Έθνος και την Πατρίδα. Μια Πατρίδα, μια Πατρίδα, μια Πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις Πατρίδες του κόσμου. Ναι είμαι Πατριώτης Διεθνιστής και συνάμα περιφρονώ

και μάχομαι τον φασισμό , σε όλες του τις μορφές και προ παντός στην πιο πολλή και επικίνδυνη μορφή του, την Αριστερόστροφη , σαν αυτή με τις ομαδούλες των

εξτρεμιστών που είναι σκεοί δειλοί τρομοκράτες, σαν αυτοί των μειοψηφιών που μας κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα μας , οχυρωμένοι πίσω από τις εκλογικές αλχημείες των αυτών (??) πολιτικών , που είναι πονηροί , θλιβερές αποφύσεις, ενός συστήματος που μας δαγκώνει και μας πονά, γιατί πεθαίνει και το ξέρει και για αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο.

Και τώρα που ξεδίπλωσα την ταυτότητά μου, προς όλες τις κατευθύνσεις, μπορώ να αρχίσω την ομιλία μου.

Αγαπητοί μου πατριώτες και πατριώτισσες.

Σε μια δύσκολη για την Πατρίδα μας ώρα ,όπου μαύρα σύννεφα, φαίνεται να συσσωρεύονται γύρω μας απειλητικά, εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε , ενωμένοι όσο ποτέ , αυτά τα νέα, αλλά απροσδόκητα για εμάς , προβλήματα.

Τα Σκόπια, με όχημα το όνομα ‘’Μακεδονία’’ και παραμορφώνοντας τα Ιστορικά γεγονότα, σε βαθμό γελοιότητας , επιδιώκουν στην πραγματικότητα την επέκταση των συνόρων τους , εις βάρος των δικών μας, για την δημιουργία της λεγόμενης ‘’Μακεδονίας του Αιγαίου’’. Ο στόχος αυτός λειτουργεί , εδώ και δεκαετίες, ως βασικός Εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί  γενιές Σκοπιανών με την ιδέα αυτή, για να έχουν σήμερα την πεποίθηση , ότι είναι κατ΄ ευθείαν απόγονοι των Βασιλέων της Μακεδονίας του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σε μία κολοσσιαία  πραγματικά προπαγάνδα, κατόρθωσαν να παρασύρουν , σ αυτή την ιστορική γελοιότητα , μεγάλο αριθμό κρατών , επωφελούμενοι συγχρόνως και από την στάση των κύριων κατά καιρούς υπευθύνων , που δεν έκαναν καμμιά προσπάθεια, να ανασκευάσουν στα μάτια των ξένων , αυτή την χονδροειδή παραποίηση της Ιστορίας.

Πρέπει επομένως και εμείς να αναγνωρίσουμε ότι είναι και δική μας ευθύνη το γεγονός ότι επιτρέψαμε να τρέφονται τόσες γενιές Σκοπιανών , με τις ιδέες που ανέφερα, ώστε σήμερα να εμφανίζεται ως μάταιο , ή ακόμα και άδικο , να ζητάμε από αυτούς να αλλάξουν το όνομά τους, που έχει γίνει ένα με τον εαυτό τους και να έχουμε φτάσει στο θλιβερό σημείο που μας θίγει ως λαό και είμαστε σήμερα αναγκασμένοι , να απολογούμεθα για τον Πατριωτισμό μας. Από την άλλη μεριά, δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της Ιστορίας, γιατί τότε γινόμαστε συνένοχοι με τις δυνάμεις που στοχεύουν ανοιχτά κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας. Τότε τι μπορεί να γίνει? Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχτούμε τα λάθη και τις ευθύνες μας, απέναντι στον γειτονικό λαό.

Σας ρωτώ: Πρέπει, έχουμε ευθύνες?

Η μόνη λύση κατά την άποψή μου , είναι να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να πιστεύουν στον δικό τους μύθο και παράλληλα εμείς να παραμένουμε πάντα πιστοί και ανένδοτοι, στην Ελληνικότητα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και να μην συμφωνήσουμε ποτέ, ότι υπάρχει μια άλλη χώρα, μια άλλη νόθα Μακεδονία, γιατί αν το κάνουμε, είναι σαν να θέλουμε να

βγάλουμε εμείς τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια. Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών , στα 1992 , αποφάσισε για μια Εθνική κοινή Γραμμή πλεύσης , σε μια ονομασία που δεν θα περιέχεται καθόλου και με κανένα τρόπο , η λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Με γεωγραφικούς ή άλλους προσδιορισμούς λόγου χάρι, ΑΝΩ , ΚΑΤΩ , επί τα ΑΥΤΑ ,ή ακόμα χειρότερα Νέα Μακεδονία , γιατί διαγράφει την Ιστορική Ελληνική Μακεδονία και ανακηρύσσει ως διάδοχό της , μια περιοχή με άλλο λαό. Τυχόν υποχώρηση από αυτή τη γραμμή, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα , για το μέλλον της χώρας μας. Εάν υποχωρήσουμε αυτή τη στιγμή από την θέση μας , για το ΟΝΟΜΑ, είναι σαν να ανοίγουμε διάπλατα τα Σύνορά μας , σ αυτούς που μας απειλούν , ανοικτά και ξεδιάντροπα , μέσα από το ίδιο τους το Σύνταγμα. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για την διατήρηση της Εθνικής μας ακεραιότητας, δεδομένου ότι υπάρχουν ισχυρές Διεθνείς Δυνάμεις , που έχουν στόχο τους , την σαλαμοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων. Η περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, είναι ακόμα νωπή. Το επόμενο θύμα , θα είναι η χώρα μας. Τα μαύρα σύννεφα που μας απειλούν , γίνονται κάθε μέρα και περισσότερο ορατά. Εάν υποχωρήσουμε τώρα , στην ανοικτή πρόκληση των Σκοπίων , χωρίς να έχουν παραιτηθεί από τον κύριο στόχο της Εθνικής τους Πολιτικής, επιδιώκουν σήμερα και να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης με την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΨΗΦΟ , για να μπορούν αύριο -μεθαύριο να μας απειλούν , από ισχυρότερη θέση , τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αν υποχωρήσουμε, στην ουσία, ανοίγουμε τις πόρτες διάπλατες για να περάσει και να επιβληθεί δια παντός , ένα τραγικό Ιστορικό Ψέμα , με απρόβλεπτες συνέπειες για την Πατρίδα μας.

Οι περίφημες παραχωρήσεις του κ.Ζάεφ , όπως και τα σχετικά με την Σύνθετη Ονομασία, είναι σκέτο κουτόχορτο. Είναι κουτοπονηριές που απευθύνονται μόνο σε λαό ΗΛΙΘΙΩΝ και φανατισμένων. Για εμάς είναι ΝΤΡΟΠΗ ακόμα και να αναφερθούμε σε αυτό, αφού η ονομασία του όποιου αεροδρομίου και της όποιας λεωφόρου, είναι στην δική τους ευχέρεια να αλλάξει αμέσως μόλις επιτύχουν τους σκοπούς τους.

Αλήθεια, τόσο βλάκες μας θεωρεί, ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας – και ζητώ συγγνώμη για αυτή την έκφραση. Όμως είναι η μοναδική , κατανοητή από όλους αυτούς τους Ξένους και τους Δικούς μας , που πιστεύουν ότι επειδή μας έχουν οδηγήσει με τα Μνημόνια που μας υπέβαλαν, στο τελευταίο σκαλοπάτι του κακού , ότι ξεχάσαμε την Ιστορία μας, ξεχάσαμε ποιοι είμαστε, ξεχάσαμε τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του χαρακτήρα και της φυλής μας.

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που μπορεί όλοι γύρω να πιστεύουν ότι ο Έλληναςέχει μεταβληθεί σε Ραγιά , αλλά Εκείνος, σηκώνεται όρθιος ξανά. Βεβαίως είμαστε πάντα ένας λαός φιλειρηνικός, που επιθυμεί την ειρηνική και φιλική συνύπαρξή του, με τους γειτονικούς λαούς. Παράλληλα θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι από την άλλη μεριά υπάρχει ένα βαθύ κράτος, που συνωμοτεί με άλλες Διεθνείς Δυνάμεις, εναντίον της ακεραιότητας της χώρας μας. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να μην έχουμε αυταπάτες και να παίρνουμε όλα τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την άμυνα της χώρας μας. Εδώ θα πρέπει να προσθέσω ότι αυτή η κατάσταση της συνέχισης του status quoκαι της Ειρηνικής συνύπαρξης, πρέπει να θεωρηθεί , ως η τελευταία υποχώρηση που κάνουμε μπροστά στην αναντίρρητη πραγματικότητα, την σκληρή πραγματικότητα. Στην ουσία όμως εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες, που αναγνωρίζουν τα Σκόπια , με το όνομα ‘’Μακεδονία’’ παραβλέποντας ότι έτσι γελοιοποιούνται μπροστά στην Ιστορία , δεν νομίζω ότι μας αφορά, αφού η δική μας απόφαση και μόνο , είναι που θα Νομιμοποιήσει Ιστορικά και θα κρίνει τελεσίδικα το θέμα αυτό. Γιατί μόνο εμείς οι Έλληνες μπορούμε να δώσουμε ή να μην δώσουμε το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να οικειοποιούνται  στο μέλλον , μέσω του ονόματος ‘’Μακεδονία’’ ένα αναπόσπαστο από κάθε άποψη , Ιστορική και Πολιτιστική, τμήμα του Ελληνισμού. Για να το πω πιο απλά, ώστε να γίνω κατανοητός . Χρειάζεται η βούλα της Ελλάδας για να θεωρηθούν γνήσιοι Μακεδόνες και όχι χάρτινοι και νόθοι , όπως είναι σήμερα. Εφ΄όσον εμείς αρνούμαστε όπως είπαμε , να βγάλουμε οι ίδιοι τα μάτια μας , για να είμαστε αρεστοί στις ΗΠΑ , στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη. Μπορούμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την ζωή μας , όπως κάναμε τόσα χρόνια. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα πρέπει να αρνηθούμε κάθε άλλη παραχώρηση. Για όσον καιρό, οι Σκοπιανοί, θα μας απειλούν με την αλυτρωτική τους προπαγάνδα, το απαράδεκτο για εμάς Σύνταγμά τους , τα δήθεν ‘’Μακεδονικά’’ σύμβολα και τις Μακεδονίες με τουςδήθεν Μεγαλέξανδρους. Εμείς ως υπεύθυνος Λαός, κληρονόμος μιας Μεγάλης Ιστορίας, θα εξακολουθήσουμε την Πολιτική της ειρηνικής συνύπαρξης, αλλά όσο περνάει από το χέρι μας  ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ σε καμμιά περίπτωση, την συγκατάθεσή μας για να γίνουν Μέλος της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή και μπροστά στην πιθανότητα να οδηγηθούμε ακόμα και σε καταστάσεις Εθνικής τραγωδίας, θεωρώ ότι την ευθύνη των αποφάσεων, δεν είναι ορθό να την επωμισθεί μόνη της, οποιαδήποτε κυβέρνηση. Όχι μόνο μία κυβέρνηση ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, όπως είναι η σημερινή (ΣΥΡΙΖΑ). Αλλά ακόμα και μια κυβέρνηση λαϊκής πλειοψηφίας , ούτε ακόμα και η ίδια η Βουλή.

Ποια λοιπόν είναι η λύση?

Το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ?

Για εμάς η θέση του Ελληνικού Λαού , στο συγκεκριμένο θέμα, είναι αρκετά σαφής , σταθερή και αυτονόητη , που δεν χρειάζεται Δημοψήφισμα.

Εάν όμως κάποια κυβέρνηση διανοηθεί να βάλει την ΥΠΟΓΡΑΦΗ της χώρας μας, σε οποιαδήποτε ονομασία ΑΠΛΗ ή ΣΥΝΘΕΤΗ , που θα περιέχει το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , δεν υπάρχει αμφιβολία , ότι είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει πρώτα τον Ελληνικό Λαό.

Εμείς, οι Έλληνες Πολίτες ,που δεν δεχόμαστε να είμαστε παθητικοί παρατηρητές , την ώρα που η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε τόσα κρίσιμα προβλήματα, ικανά να μας επηρεάσουν για πολλές δεκαετίες.

Στην περίπτωση αυτή λοιπόν , που η κυβέρνηση θα τολμήσει να βάλει μια τέτοια ΥΠΟΓΡΑΦΗ, απευθύνω έκκληση , σε όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που έχουν το δικαίωμα, να ζητήσουν την διενέργεια Δημοψηφίσματος, για αυτό το Εθνικής σημασίας Θέμα. Να προκαλέσουν την σχετική συζήτηση στην Βουλή και να υπερψηφίσουν το σχετικό αίτημα.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Πατριώτες και Πατριώτισσες.

Σε όλη μου τη ζωή, αγωνίστηκα για την ενότητα του Ελληνικού Λαού.

Πιστεύω απόλυτα , ότι αυτό το μεγάλο πρόβλημα, θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ, σαν μια γροθιά και πιστεύω απόλυτα ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Γιατί ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες μας , είμαστε όλοι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. Γιατί , όταν υπερασπίζεται κανείς τα δίκαια της Πατρίδας του και του Λαού του , αυτό δεν είναι Εθνικισμός , είναι ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ. Και η Ελλάδα σήμερα έχει περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την ανάγκη από ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

Οι Έλληνες σήμερα ΕΝΩΜΕΝΟΙ , δίνουν όλοι μαζί , την απάντηση από την Πλατεία Συντάγματος: η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΜΙΑ και ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ και θα  ΕΙΝΑΙ πάντα ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΖΗΤΩ ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

 

Πρόεδρος   …………………….    ………….. Γραμματέας

Δημήτριος Γιουματζίδης                                Γεώργιος Τσαμπούρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button