Ειδήσεις

Πρόταση Μελισσόπουλου: ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ “ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ”
Στην πλατεία - πάρκο Διοικητηρίου, έναν χώρο ακριβώς δίπλα στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 Τις μέρες αυτές πενθούμε την απώλεια ενός μεγάλου Έλληνα, ενός Οικουμενικού δημιουργού, ενός ανθρώπου που δημιούργησε ένα ανεκτίμητο πλούτο για τον μουσικό μας πολιτισμό, πενθούμε για το χαμό του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη. Οι αγώνες του Μίκη για τη Ελευθερία και τη Δημοκρατία και οι ιδέες του για τη δικαιοσύνη, την ισότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη θα μείνουν αναλλοίωτες στο χρόνο και θα υπάρχουν πάντα ως μία  δυναμική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές της πατρίδας μας.

Η Ξάνθη, ως πόλη της μουσικής, της παράδοσης και του πολιτισμού, ως πόλη της πολυπολιτισμικότητας και της δημιουργικότητας, δεν μπορεί παρά να είναι από τις πρώτες που έχουν την υποχρέωση, ως ελάχιστο φόρο τιμής, να τιμήσουν έμπρακτα τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό.

Για το σκοπό αυτό και επειδή ο Μίκης ήταν πάντα ένας άνθρωπος όχι των τύπων, αλλά των έργων, της δράσης και της δημιουργίας, ΠΡΟΤΕΙΝΩ ο Δήμος Ξάνθης να δημιουργήσει προς ΤΙΜΗ ΤΟΥ ένα ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ στο οποίο και θα δώσει το όνομά του. Ως ενδεικτικό χώρο για τη δημιουργία αυτού του Μουσικού Θεματικού Πάρκου προτείνω την πλατεία – πάρκο Διοικητηρίου, έναν χώρο ακριβώς δίπλα στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, έναν χώρο σήμερα σχετικά αναξιοποίητο, έναν χώρο που μπορεί να αποτελέσει σημείο δημιουργίας και έκφρασης για όλα τα τοπικά μουσικά σχήματα, έναν χώρο που ούτως ή άλλως αποτελεί κάθε χρόνο, σημείο αναφοράς και χώρο συνάντησης της έναρξης των εκδηλώσεων των Μουσικών Σχολείων από όλη την Ελλάδα, εκδηλώσεις που γίνονται στη μνήμη ενός άλλου μεγάλου δημιουργού, του δικού μας Μάνου  Χατζηδάκη. Με τον τρόπο αυτόν η Ξάνθη συνδέεται με ένα νέο όνομα σε σχέση με τον πολιτισμό και τη μουσική και ταυτόχρονα αποκτά και μία νέα ταυτότητα που ως πόλη πρέπει διαρκώς να αναζητά και να επενδύει σε αυτή, την ταυτότητα μιας πόλης που δίνει έμφαση στην πολιτιστική έκφραση, στον πολιτισμό και στη μουσική. 

Επιθυμώντας η πρότασή μου αυτή να ενισχυθεί και από οποιαδήποτε άλλη καλή ιδέα και πρακτική και ως προς την ουσία, αλλά και ως προς το χώρο, να τύχει της αποδοχής του Σώματος και όλοι μαζί ως Δήμος να τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη αυτού του Παγκόσμιας φήμης Έλληνα Δημιουργού, του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη.

  ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

«Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button