Ειδήσεις

  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΟΣ:

Τσέπελη Εμμανουήλ – Δήμαρχο Ξάνθης

Ζερενίδη Ιωάννη – Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων – Δόμησης

Μπεκήρ Ογλού Σουά – Αντιδήμαρχο Αθλητισμού

 

 Όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης θα ξεκινήσει να λειτουργεί στα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη του 2021. Είναι ένα έργο που πέρασε μέσα από συμπληγάδες μετά το οριστικό του κλείσιμο το 2014, λόγω αδυναμίας κάλυψης των εξόδων από τον Δήμο Ξάνθης.

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανής η αδιαφορία της τωρινής αλλά κυρίως των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου Ξάνθης, που άφησαν να περιέλθουν σε τραγική κατάσταση όλες οι αθλητικές υποδομές του Κολυμβητηρίου χωρίς κανένα απολύτως μέτρο φύλαξης, στο έλεος κακόβουλων πράξεων από αγνώστους, αλλά και των καιρικών συνθηκών. Ένα ιστορικό κολυμβητήριο που ήταν το πρώτο που κατασκευάστηκε στην Βόρεια Ελλάδα.

Μετά από αυτοψία που πραγματοποιήσαμε σε δύο επισκέψεις το προηγούμενο διάστημα διαπιστώσαμε την σημαντική πρόοδο των εργασιών, αλλά και σημαντικές ακόμη παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοσή του, με την πλήρη διασφάλιση πρώτα και κύρια της ασφάλειας των αθλητών των κολυμβητικών σωματείων ώστε να διεξάγονται χωρίς κανένα πρόβλημα οι δραστηριότητές τους.

Όλα αυτά τα χρόνια που δεν λειτουργούσε το κολυμβητήριο οι οικογένειες των αθλητών πέραν της ταλαιπωρίας, αιμορραγούσαν οικονομικά αφού υποχρεώνονταν να μετακινούνται, με δικά τους έξοδα, σε γειτονικούς νομούς και κολυμβητήρια ώστε να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους οι αθλητές, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που εγκατέλειψαν το άθλημα.

Από την ενημέρωση που μας έγινε, μας δημιουργούνται σημαντικά ερωτηματικά για την στατικότητα και την ασφάλεια των κτηρίων των μελλοντικών γραφείων των συλλόγων, που δεν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια, αφού το κτήριο ανήκει σε παλαιότερο πολεοδομικό σχεδιασμό και είναι απλώς τακτοποιημένο.

Βάσει των παραπάνω ερωτούνται οι αρμόδιοι:

► Ποια ημερομηνία ή χρονική περίοδο θα παραδοθεί το Δημοτικό Κολυμβητήριο στους συλλόγους και στον λαό της Ξάνθης και με ποιον κανονισμό θα λειτουργήσει;

► Τι μέτρα θα πάρει η Δημοτική Αρχή για την πλήρη ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων και ποιες εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης έγιναν ή προβλέπονται να γίνουν;

► Σε ποια προγράμματα (εάν έχει γίνει) έχουν ενταχθεί οι εργασίες αποκατάστασης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου;

► Τι μέτρα θα πάρει η Δημοτική Αρχή για την δωρεάν παροχή των αθλητικών εγκαταστάσεων στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό, με την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, υπό τις κατευθύνσεις της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου, αλλά και στους αθλητικούς κολυμβητικούς συλλόγους;

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button