Εκδηλώσεις

Δωρεάν εργαστήρι για παιδιά: «Πράσινα Χαμόγελα – Αυτοματισμός και Προστασία του Περιβάλλοντος»

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, η Δ/νση Δασών Ξάνθης, ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης και ο Σύλλογος Ρομποτικής, Τεχνολογίας, Μαθηματικών, Φυσικής & Επιστημών RoboSpecialists, προσκαλούν τα παιδιά της Ξάνθης, την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, σε ένα ανοιχτό εργαστήριο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

Στο εργαστήριο, τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία του Βλάση και την αγάπη του για το περιαστικό δάσος της πόλης μας, μέσα από το εκπαιδευτικό βιβλίο «Πράσινα Χαμόγελα» του Νίκου Κοσμίδη, το οποίο εξέδωσε η Δ/νση Δασών Ξάνθης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Life FORESMIT, με ευθύνη του Παναγιώτη Μουχταρίδη (Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Ξάνθης, Δασολόγος) και της Μαίρης Τριανταφυλλίδου (Δασολόγος). Επίσης, τα παιδιά θα συνομιλήσουν με τα ζώα του δάσους, τα οποία θα μας επισκεφτούν ως θεατροκούκλες. Μαζί με τον Βλάση, θα μάθουμε και για την έννοια της κλιματικής δικαιοσύνης.

Ο Πασχάλης Ψαλτόπουλος (Περιβαλλοντολόγος – Χαρτογράφος MSc) και η Ελπίδα Γρηγοριάδου (Βιολόγος MSc), θα μας γνωρίσουν το έργο του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης και τη σπουδαιότητα της βιοποικιλότητάς της μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρξει και μια γωνιά ενημέρωσης του φορέα, στην οποία θα παρουσιαστούν και απολιθώματα που εντοπίστηκαν στη Ροδόπη.

Ο εκπαιδευτής ρομποτικής Παναγιώτης Γιάννης (Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης) θα παρουσιάσει στα παιδιά προσομοίωση ρομποτικού συστήματος αυτόματης δενδροφύτευσης.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του διατηρητέου 5ου Παιδικού Σταθμού Ξάνθης, Λευκάδος 2 (Πλατεία Μητροπόλεως, Παλιά Πόλη).

Επιμέλεια εκδήλωσης: Νίκος Κοσμίδης, Υπ. Διδ. Αρχιτεκτονικής (ΔΠΘ), Συγγραφέας-Εικονογράφος, Υπεύθυνος λειτουργίας συνεργαζόμενων ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Ξάνθης.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν και οι παιδαγωγοί Ελένη Μαρίνη και Κατερίνα Χαλιαμακίδου.

Στο πέρας της εκδήλωσης θα διανεμηθούν στα παιδιά αντίτυπα του βιβλίου και αναμνηστικά από τη Δ/νση Δασών Ξάνθης.

Η προσέλευση είναι ελεύθερη μέχρι πληρώσεως των θέσεων, σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα του ΕΟΔΥ.

Ευχαριστίες στην Στέλλα Χατζηαποστόλου για τη συμβολή της στη διοργάνωση. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button