Υπερβολικό τίμημα ζητά ο ΟΕΚ για τις Εργατικές Κατοικίες της Νεάπολης

Επιτροπή εκπροσώπησης κατοίκων οικισμού ΞάνθηIV Εργατικών Κατοικιών Νεάπολης Ξάνθης.

 

Επιτροπή εκπροσώπησης κατοίκων οικισμού ΞάνθηIV Εργατικών Κατοικιών Νεάπολης Ξάνθης.

 

                                                                                                                             Ξάνθη 25/09/2012

 

Προς: Υπουργό Εργασίας Κύριο Βρούτση Γιάννη

 

Κοινοποίηση: Προσωρινή Ενιαία Διοικούσα Επιτροπή (Ο.Ε.Κ – Ο.Ε.Ε),

                       Σολωμού 60, Τ.Κ. 10432, Αθήνα

                       Βουλευτή Ξάνθης κο Κοντό Αλέξανδρο

                       Βουλευτή Ξάνθης κο Ζειμπέκ Χουσείν

                       Βουλευτή Ξάνθης κο Σαλτούρο Δημήτριο

                       Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κο Καραλίδη Φώτη

                       Δήμαρχο Ξάνθης  κο Στυλιανίδη Μιχαήλ

                       Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

 

Κύριε Υπουργέ

 

Κληθήκαμε πρόσφατα να προσκομίσουμε στα γραφεία του Ο.Ε.Κ στην Ξάνθη, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την έκδοση οριστικών τίτλων ιδιοκτησίας για τις εργατικές κατοικίες του οικισμού του Ο.Ε.Κ ΞΑΝΘΗ IV, τις οποίες δικαιωθήκαμε στην κλήρωση της   5-8-2000 και στις οποίες κατοικούμε βάση συμφωνητικού παραχώρησης χρήσης διαμερίσματος.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τους αρμόδιους υπαλλήλους ότι το ύψος του τιμήματος που προτίθεται να ορίσει ο Ο.Ε.Κ ανέρχεται στα 585 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Το τίμημα είναι υπερβολικά υψηλό και ξεπερνά ακόμη και τις σημερινές τιμές πώλησης των νεόχτιστων διαμερισμάτων. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι για τις προηγούμενες εργατικές κατοικίες το τίμημα ήταν 347 ευρώ ανά τ.μ. με δυνατότητα έκπτωσης 40% σε περίπτωση εξόφλησης εντός 5ετίας.

Δεν είναι δυνατόν να οριστεί αυτό το τίμημα για σπίτια που κατασκευάστηκαν πριν δώδεκα και πλέον χρόνια και που γνωρίζουμε όλοι τις ελλείψεις και  ατέλειες που παρουσίαζαν και τις οποίες αναγκαστήκαμε να αποκαταστήσουμε με σημαντικό ίδιο κόστος.

Δεν είναι δυνατόν να οριστεί αυτό το τίμημα σε αυτή την οικονομική συγκυρία, τις μειώσεις μισθών, την ύφεση και την ανεργία που ταλανίζει όλους μας και μας κάνει με τη βία να καταφέρνουμε να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα.

Κανείς μας δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί και το μόνο που θα πετύχει ο Ο.Ε.Κ αν επιμείνει σε αυτό το τίμημα, θα είναι το μεν Δημόσιο να μην εισπράξει αυτά που προσδοκά και οι δε δικαιούχοι να παραμείνουμε υπόχρεοι χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να αποκτήσουμε οριστικά παραχωρητήρια.

 

Επειδή δημιουργείτε ένα ζήτημα με έντονες κοινωνικές προεκτάσεις που αφορά 271 οικογένειες ζητάμε την παρέμβασή σας έτσι ώστε να οριστεί ένα τίμημα λογικό που να ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα και την σημερινή οικονομική κατάσταση. Ένα τίμημα που να μας δίνει τη δυνατότητα να το αποπληρώσουμε.

 

Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε κρίνεται ότι χρειαστεί και παρακαλούμε θερμά  όπως για την όποια εξέλιξη μας ενημερώσετε στα τηλέφωνα 6936 626464 κύριο Μελεγγέλη Χρήστο ή στο 6976 898440 κύριο Αλεξιάδη Καλλικράτη ή στο ΦΑΞ 2541028960 υπόψη κυρίου Αλεξιάδη.

 

 

 

                                                          Με εκτίμηση

                                                       Για την επιτροπή

 

 

                  Ο Γραμματέας                                                          Ο Πρόεδρος

 

 

 

            Αλεξιάδης Καλλικράτης                                            Μελεγγέλης Χρήστος

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button