Τρίτο Μάτι

Εκπαιδευτικοί του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης στη Μπολόνια της Ιταλίας για επιμόρφωση (training course)

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του εγκεκριμένου από το ΙΚΥ (National Agency Erasmus+) προγράμματος KA122-SCH με τίτλο «Upgrading our knowledge, skills and capacities through job shadowing and training courses», πραγματοποιήθηκε μετακίνηση (mobility) δύο εκπαιδευτικών του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, στη Μπολόνια της Ιταλίας για επιμόρφωση (training course) με θέμα “Intercultural learning and cultural diversity in the classroom” από 25 Φεβρουαρίου 2024 έως 2 Μαρτίου 2024.

Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης οι εκπαιδευτικοί Γερασίμου Ξανθίππη ΠΕ02 και Ραλλούση Τάνια ΠΕ06 παρακολούθησαν θεωρητικά μαθήματα, ομαδικές δραστηριότητες, βιωματικά εργαστήρια και δραστηριότητες πολιτισμικού ενδιαφέροντος, με σκοπό την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων πάνω στη  διαπολιτισμική εκπαίδευση. Επιπλέον, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης  των στερεοτύπων και των προσωπικών προκαταλήψεων και τις μεθόδους αξιοποίησής  τους στην καθημερινή διδασκαλία.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες στο ΙΚΥ (National Agency Erasmus+) και στη European Commission για την έγκριση και χρηματοδότηση του προγράμματος, στη ΔΔΕ Ξάνθης, στη συντονίστρια του προγράμματος κ. Μακρή Δήμητρα και στο σύλλογο διδασκόντων για την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή στη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος. Επίσης, ευχαριστούμε τον οργανισμό υποδοχής (ELA/Erasmus Learning Academy), την επιμορφώτρια κ. Isabel Martinez και τους εθελοντές για τη θερμή υποδοχή και την άψογη οργάνωση του προγράμματος.

Θα ακολουθήσει διάχυση της εμπειρίας και της αποκτηθείσας γνώσης, προκειμένου να μεταφερθεί και να πολλαπλασιαστεί η εμπειρία και η γνώση.

Η Διευθύντρια

Γλυκερία Νότα

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button