Διαπαραταξιακή διαμαρτυρία με αίτημα αναβολής συζήτησης “Επιχειρησιακού Σχεδίου Δήμου Ξάνθης 2006 – 2010”

Δημοτικοί Σύμβουλοι και των τριών παρατάξεων της δημοτικής αντιπολίτευσης (Πολίτες για την Αλλαγή, Ισότητα στο Δήμο Ξάνθης, Πολίτες για την Ξάνθη) ζητούν αναβολή συζήτησης και καθορισμό ειδικής συνεδρίασης για το “Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Ξάνθης 2006 – 2010”, καθώς θεωρούν, όπως σημειώνουν στην επιστολή, ότι πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρό θέμα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί αναλόγως και από το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και των τριών παρατάξεων της δημοτικής αντιπολίτευσης (Πολίτες για την Αλλαγή, Ισότητα στο Δήμο Ξάνθης, Πολίτες για την Ξάνθη) ζητούν αναβολή συζήτησης και καθορισμό ειδικής συνεδρίασης για το “Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Ξάνθης 2006 – 2010”, καθώς θεωρούν, όπως σημειώνουν στην επιστολή, ότι πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρό θέμα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί αναλόγως και από το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου. 


Επιπλέον, σύσσωμη η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ώρα μεσημβρινή – η οποία σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Σώματος, μπορεί να επιλέγεται μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις.


Αυτούσια η επιστολή που υπογράφουν οι έντεκα Δημοτικοί Σύμβουλοι, έχει ως εξής:



 Ξάνθη, 09.06.08


 ΠΡΟΣ


Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου


Δήμου Ξάνθης


κον. Καλαϊτζή Θεολόγο


Ενταύθα


  Θέμα: αίτημα αναβολής συζήτησης του υπ’αρίθμ. “1” θέματος της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Ιουνίου 


  Κύριε Πρόεδρε,


Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Ιουνίου 2008, μεταξύ άλλων 48 θεμάτων, υπάρχει και αυτό που αφορά στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Ξάνθης 2006 – 2010. 


Επειδή θεωρούμε ότι είναι πολύ σοβαρό θέμα και θα πρέπει και να μελετηθεί επαρκώς από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και να δοθεί χρόνος για αναλυτική συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και υποβολή προτάσεων, ζητούμε την αναβολή του. 


Προτείνουμε να καθοριστεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε εύθετο χρόνο με μόνο θέμα συζήτησης το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Ξάνθης 2006 – 2010. 


Παράλληλα, σας εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και τις αντιρρήσεις μας για τον καθορισμό της μεσημβρινής ώρας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός που αντίκειται σαφώς και προς τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου όπου προβλέπεται ότι μόνον για εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται να μη γίνονται συνεδριάσεις τις απογευματινές και τις βραδυνές ώρες. 


 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:


Για τη Δημοτική Παράταξη


“Πολίτες για την Αλλαγή”: 


Χρίστος Πούλιος,Δαλάτση Ειρήνη,


Καλογερής Κρίτων, Μελισσόπουλος Σάββας,


Ξυνίδης Αθανάσιος, Σαββίδης Ματθαίος, Τοπ Ισμέτ, Χασάν Ογλού Φερντούν


Για τη Δημοτική Παράταξη


“Ισότητα στο Δήμο Ξάνθης”:


Μπαντάκ Χουσεϊν, Μαλκότς Χασάν


Για τη Δημοτική Παράταξη


 “Πολίτες για την Ξάνθη”:


Ανταμπούφης Νικόλαος 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button