Εγκαινιάστηκαν 7ο Γυμνάσιο 13ο και 19ο Δημοτικά Σχολεία

Τέλος στην ταλαιπωρία των μικρών μαθητών των 13ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι είχαν και απογευματινή βάρδια, αλλά και στις δύσκολες συνθήκες φοίτησης των μαθητών του 19ου Δημοτικού Σχολείου και κυρίως των μαθητών του 7ου Γυμνασίου, βάζει η παράδοση των δυο νέων σχολικών συγκροτημάτων στην περιοχή του Καπνικού Σταθμού, τα οποία αποτελούν κόσμημα και αναβαθμίζουν την έννοια της εκπαίδευσης στο νομό.

Τέλος στην ταλαιπωρία των μικρών μαθητών των 13ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι είχαν και απογευματινή βάρδια, αλλά και στις δύσκολες συνθήκες φοίτησης των μαθητών του 19ου Δημοτικού Σχολείου και κυρίως των μαθητών του 7ου Γυμνασίου, βάζει η παράδοση των δυο νέων σχολικών συγκροτημάτων στην περιοχή του Καπνικού Σταθμού, τα οποία αποτελούν κόσμημα και αναβαθμίζουν την έννοια της εκπαίδευσης στο νομό.


Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κοντού, του Μητροπολίτη Ξάνθης, κ.κ. Παντελεήμονα, του Νομάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη, του Δημάρχου Ξάνθης, κ. Στυλιανίδη, των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του νομού, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων.


Οι τοπικοί άρχοντες έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων στα δυο σύγχρονα διδακτήρια, τα οποία αναγέρθηκαν σε χρόνο ρεκόρ μετά την έγκριση της χρηματοδότησής τους από τη ΣΑΝΑ 3-ΠΕΠ 2003-2006, συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ.


Πρόκειται για δύο σχολικά κτίρια τα οποία διαθέτουν εμβαδό 1852 τ.μ. το καθένα και έχουν από 12 αίθουσες, από μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, από τρία εργαστήρια και χώρους γραφείων.


Η νομαρχία Ξάνθης ανέλαβε και έφερε σε πέρας με επιτυχία την κατασκευή των σχολείων μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, γεγονός που έκανε και το νομάρχη Ξάνθης να αισθάνεται ικανοποιημένος και υπερήφανος για την επίτευξη του στόχου, έτσι ώστε από την νέα σχολική χρονιά οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων να φοιτούν σε καλύτερες συνθήκες.


Ο κ. Παυλίδης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων δεν έκρυβε τη χαρά του,  ενώ ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στο να γίνουν πραγματικότητα τα δυο αυτά νέα σχολεία.


Αξίζει να σημειωθεί πως καθοριστική ήταν η συμβολή τόσο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κοντού, όσο και του Δημάρχου Ξάνθης, κ. Μιχάλη Στυλιάνιδη που παραχώρησε τα δύο οικόπεδα του δήμου, ώστε να γίνουν τα σχολεία, ο οποίος μάλιστα έκανε γνωστή την πρόθεσή του να παραχωρήσει και επιπλέον χώρο για την ανέγερση του 18ου Νηπιαγωγείου, αλλά και ενός Λυκείου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της εκεί περιοχής, η οποία παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.


Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ξάνθης σημείωσε πως αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι να ξεκινήσει και η θεμελίωση ενός ναού στην περιοχή του Καπνικού Σταθμού, ικανοποιώντας έτσι ένα αίτημα των κατοίκων της.


Σε δηλώσεις του ο νομάρχης Ξάνθης, σημείωσε πως η κτιριακή υποδομή της εκπαίδευσης στο νομό περνά σε μια άλλη εποχή, καθώς μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια έχουν παραδοθεί στους μαθητές περίπου 400 σχολικές αίθουσες. Ωστόσο επεσήμανε ότι η προσπάθεια της νομαρχίας δεν πρόκειται να σταματήσει.


“Τελειώνει η διλποβάρδια στο νομό μας, όταν θα εγκαινιασθεί και παραδοθεί στα τέλη Αυγούστου και το νέο διδακτήριο του 3ου Λυκείου Ξάνθης. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε ανάγκες. Έχουμε και άλλες ανάγκες και παλεύουμε και προσπαθούμε συνέχεια.


Ο χώρος της σχολικής στέγης συνεχώς αναμορφώνεται, έχουμε την υποχρεωτική εκπαίδευση των νηπιαγωγείων, άρα χρειαζόμαστε νέα κτίρια για να τα στεγάσουμε, όπως επίσης θα πρέπει να φροντίζουμε και για την ποιότητα των υφισταμένων σχολικών συγκροτημάτων, άρα η προσπάθεια συνεχίζεται”, δήλωσε στον “Α”.


Τέλος σε δηλώσεις του για τα εγκαίνια των δύο νέων σχολικών συγκροτημάτων, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Ξάνθης, Αλέξανδρος Κοντός δήλωσε στους δημοσιογράφους “είναι μεγάλη η χαρά μας σήμερα που εγκαινιάζουμε τα δυο νέα διδακτήρια. Δυο σχολεία που τα είχε ανάγκη η πόλη, που τα είχε ο τόπος, που τα είχε ανάγκη αυτή η περιοχή, η οποία έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ. Τα δυο αυτά διδακτήρια βάζουν πραγματικά βάσεις, θεμέλια χτίζουν για την ανάπτυξη του τόπου και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά μας να έχουν καλύτερη εκπαίδευση, πιο άνετη εκπαίδευση. Να μη χρειάζεται να πηγαίνουν πρωί και απόγευμα οι μαθητές. Και στους εκπαιδευτικούς μας να έχουν τα μέσα, τα εργαλεία για να μπορούν να αποδίδουν καλύτερα στο λειτούργημά τους. Συγχαίρω όλους όσους συνέβαλαν στην κατασκευή αυτών των σχολείων και να ευχηθώ να έχουμε πάντα τέτοια έργα, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη  στην πρόοδο και που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά μας να έχουν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης”.


Δέσποινα Γκούμα    

Σχετικά Άρθρα

Back to top button