Εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Μονογονεϊκής Οικογένειας

Η ιδέα για την Παγκόσμια Ημέρα Μονογονεϊκών οικογενειών, 21 Μαρτιου,  ξεκίνησε το 1984 με ένα άρθρο που γράφτηκε από την Janice Moglen, μια διαζευγμένη μαμά δύο παιδιών. Σκοπός του άρθρου της ήταν να καθιερώσει μία ημέρα που θα είναι αφιερωμένη στους γονείς που μεγαλώνουν μονοι τους τα παιδιά τους, η οποία θα είναι αντάξια της γιορτής της Μητέρας και της γιορτής του Πατέρα.

Σε συνεργασία με την οργάνωση «Γονείς Χωρίς Συντρόφους», η Moglen άρχισε να κάνει αιτήσεις σε διάφορες πολιτείες προκειμένου να αναγνωρίσουν επίσημα, τη Παγκόσμια Ημέρα Μονογονεϊκών Οικογενειών. Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς συμπέφτει με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού γεγονός που μας υπνεθυμίζει ότι η μονογονεϊκή οικογένεια πρέπει να πάψει να στιγματίζεται και να περιθωριοποιείται.

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι μονογεϊκές οικογένειες ξεπερνούν τις 500.000 ενώ στις ΗΠΑ το 30% των οικογενειών είναι μονογονεϊκές κάτι που άλλους τους γεμίζει τρόμο, γιατί είναι δύσκολο να μεγαλώνει κάποιος μόνος του ένα παιδί, κι άλλους αισιοδοξία γιατί δείχνει τη δύναμη που έχουν αυτοί οι άνθρωποι να μεγαλώνουν μόνοι τους τα παιδιά τους.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button