Φαίνεται ότι, το όνειρο του ελληνικού λαού, ξεθώριασε πολύ γρήγορα,

Η αποτυχημένη οικονομική πολιτική της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου αντικατοπτρίζεται από τη στροφή της ελληνικής κοινωνίας για να βγάλει τη χώρα από την κρίση, προς τα κόμματα (ΝΔ) που πριν από ενάμισι χρόνο (20-9-16) είχαν στείλει στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Φαίνεται ότι, το όνειρο του ελληνικού λαού, ξεθώριασε πολύ γρήγορα, η ελπίδα πέθανε εν τη γενέσει της και οι προσδοκίες εξελίσσονται σε πραγματικό εφιάλτη.

Η αποτυχημένη οικονομική πολιτική της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου αντικατοπτρίζεται από τη στροφή της ελληνικής κοινωνίας για να βγάλει τη χώρα από την κρίση, προς τα κόμματα (ΝΔ) που πριν από ενάμισι χρόνο (20-9-16) είχαν στείλει στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Φαίνεται ότι, το όνειρο του ελληνικού λαού, ξεθώριασε πολύ γρήγορα, η ελπίδα πέθανε εν τη γενέσει της και οι προσδοκίες εξελίσσονται σε πραγματικό εφιάλτη.

Οι βαρύγδουπες δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ (οι Ανεξάρτητοι Ελληνες έχουν χαθεί από το πολιτικό προσκήνιο, δεν παίζουν κανένα ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι, απλώς υπάρχουν στο πολιτικό κυβερνητικό στερέωμα, καθημερινά αναπαυτικά στους επτά υπουργικούς – υφυπουργικούς θώκους) είναι απλά, χιλιοπαιγμένα, κακόγουστα και επικίνδυνα επικοινωνιακά τρικ, που δεν πείθουν πλέον κανέναν τ’ αφηγήματά τους, περί σκληρής διαπραγμάτευσης, αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε, το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος της τετραετίας, είναι ψευδείς ουτοπίες και όνειρα θερινής νυχτός.

 

Παγκόσμια πρωτοτυπία και διεθνές παράδοξο, έξω και πέρα από κάθε λογική, η συριζαϊκή πολιτική της στήριξης των απεργιακών κινητοποιήσεων και οι ταυτόχρονες συσκέψεις επί συσκέψεων και συζητήσεις επί συζητήσεων για λύση των απεργιών.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ (οι ΑΝΕΛ δεν υπάρχουν, ασχολούνται με τα δημοσκοπικά αποτελέσματα) ή είστε με τους απεργούς ή με τις κοινωνικές ομάδες που ταλαιπωρούνται ή είστε με το χωροφύλακα ή τον αστυφύλακα ή  είστε κυβέρνηση ή αντιπολίτευση.

Δεν μπορεί να είστε και με τη Χριστό και το Μαμωνά αν και τώρα τελευταία στο κόμμα σας, όλα μπορούν επικοινωνιακά να συνυπάρχουν.

 

Υπάρχει μια μαθηματική εξίσωση ΑΕΠ = κρατικό χρέος + ιδιωτικό χρέος (176 δις = 320 δις + 230 δις  ά  176 δις – 550 δις.

Δεν μπορεί ούτε ο Αϊνστάϊν, μαζί με τον Καραθεοδωρή, να λύσουν αυτή την εξίωση, καθόσον τα 176 δις του ΑΕΠ, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα 550 δις του ελληνικού δημόσιου και ιδιωτικού χρέους.

 

Μόνο ο νεαρός πολιτικός Αλέξης Τσίπρας με τους μαθητευόμενους μάγους της Ελλάδος και οι αμερικανο και αγγλοτρεφόμενοι με επικοινωνιακά τρικ  ρίχνοντας στάχτη στα μάτια της κοινωνίας, αγνοώντας εσκεμμένα ή μη, μετατρέποντας το μαύρο σε άσπρο, το κρέας σε ψάρι, ακατανόητα πράγματα, θα μας το σερβίρουν .

Δεν τρώμε σανό κύριοι της συγκυβέρνησης.

Πείτε στο λαό την αληθινή κατάσταση, συνεργαστείτε πολιτικά με κάποιους που σίγουρα είναι πιο έμπειροι, περισσότερο ειδήμονες και πιο αξιόπιστοι και δώστε σαν ελληνική και οχι συριζαϊκή κυβέρνηση, όραμα και ελπίδα στους έλληνες, στέλνοντας ταυτόχρονα μηνύματα αποφασιστικότητας, ενότητας, συνοχής και πολιτικογεωστρατηγικής σταθερότητας στους εταίρους και δανειστές.

Οι υπουργικές καρέκλες είναι πρόσκαιρες και χωρίς ονοματεπώνυμο.

Δε μασάει η κατσίκα ταραμά, ούτε φτύνει και τα κουκούτσια, όπως λέει και ο λαός μας, κύριοι της συγκυβέρνησης!!!

 

Χάθηκαν από πολιτικού προσώπου της Ξάνθης οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Απόντες από την κοινωνία, συμμέτοχοι πολιτικά με την ψήφο τους στο κοινοβούλιο κατά την υπερψήφιση των πολυνομοσχεδίων, στη φτωχοποίηση της καθημερινότητας των νοικοκυριών, των οικονομικών προβλημάτων που πνιγουν την ελληνική κοινωνία, στην υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στον εξανδραποδισμό της επιχειρηματικότητας και κάθε μορφής ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις εγκαταλείπουν τη χώρα για εκτός Ελλάδος πολιτείες και η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί, χωρίς να έχει τη δύναμη να καθορίσει η ίδια τις εξελίξεις, ανήμπορη μέσα στο τέλμα της διαφαινόμενης οικονομικής καταστροφής να παίξει θετικό, αποφασιστικό ρόλο, για την ανάκαμψη της οικονομίας, την παραγωγικότητα στον πρωτογενή τομέα, στις εξαγωγές.

Οι μικρές εφάπαξ παροχές, όχι 13η σύνταξη όπως θέλουν να την αποκαλούν, δε σώζουν την κυβερνητική πολιτική.

Τα φιλοδωρήματα στους μικροσυνταξιούχους θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα, από όσα ευελπιστεί η κυβέρνηση να λύσει αποσιωπώντας τα.

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στις καλές εποχές της καπιταλιστικής ευμάρειας, ενοχλώντας τηλεφωνικά και δι’ αλληλογραφίας τα ελληνικά νοικοκυριά για τη χορήγηση δανείων όλων των ειδών (στεγαστικά, επισκευαστικά, καταναλωτικά, διακοπών, γάμων και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους) πέτυχε την αύξηση του χαρτοφυλακίου των χορηγητικών προϊόντων.

Εφαρμόζοντας κατά τη χορήγηση τα τραπεζικά κριτήρια κατά κανόνα και τα ισχύοντα στο κάθε τραπεζικό ίδρυμα, φρόντιζαν να μην υπερβαίνει η τραπεζική επιβάρυνση των δανειοληπτών το 45% του ετήσιου δηλωθέντος εισοδήματός των.

Σήμερα, στην εποχή της οικονομικής, εργασιακής και συνταξιοδοτικής κατάρρευσης, οι δανειακές υποχρεώσεις των νοικοκυριών, πολλές φορές υπερβαίνουν και το 100% του ετήσιου συνολικού εισοδήματος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι, να είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι.

Με τις αλλεπάλληλες αναδιαρθρώσεις των ελληνικών τραπεζών με κρατικά χρήματα, από τη φορολογία των ελλήνων πολιτών, οι τράπεζες είναι κρατικές και οι οφειλές των πολιτών στο ελληνικό δημόσιο.

Προς εκτόνωση και λύση του υπαρκτού προβλήματος, θα πρέπει για ισονομία και ισοπολιτεία και την εύρρυθμη λειτουργία των σχέσεων κράτους – πολίτη να επαναξεταστούν οι οφειλές των νοικοκυριών, να διαγραφεί μέρος των οφειλών ώστε να μην υπερβαίνουν οι τοκοκχρεολυτικές δόσεις των δανειοληπτών το 45% σε όσους είναι άνεργοι, να παγώσουν οι οφειλές και σε όσους δεν μπορούν αποδεδειγμένα ν’ ανταποκριθούν να διαγραφούν.

Εκτός και αν κάποιοι έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τη γεωπολιτικοστρατηγική θέση της χώρας μας,  ίσως το καλύτερο φιλέτο της Ευρώπης και της υφηλίου, προσπαθώντας να εξαφανίσουν, ότι έχει σχέση με την Ελλάδα και τους έλληνες.

Οι αρχαίοι έλεγαν “άλλα ο άνθρωπος βούλεται, άλλα ο Θεός κελεύει”, και ο νοών νοείτω!

 

Οι επί προσωπικού δηλώσεις για τον εκλεγμένο πρόεδρο της γείτονος χώρας Ταγίπ Ερντογάν, του ελληνα υπουργού εθνικής άμυνας Πάνου Καμμένου χαρακτηρίζοντας τον ως “συγνό δικτάτορα”, ίσως δημιουργήσουν προβλήματα στον έλληνα πρωθυπουργό κατά τις συνομιλίες του για το Κυπριακό.

Οι τούρκοι μεθοδικά και σταθερά, δημιουργούν προβλήματα, αμφισβητώντας διεθνείς συνθήκες οριοθέτησης συνόρων, και όχι με προσωπικές επιθέσεις στο πρόσωπο των ελλήνων πολιτικών.

Εχουμε τις διεθνείς συνθήκες, τη διεθνή κοινή γνώμη και τις μεγάλες δυνάμεις, με αλλεπάλληλες δηλώσεις να τάσσονται υπέρ των ελληνικών θέσεων και θα πρέπει κάποιοι, λειτουργώντας με το θυμικό, να σταματήσουν να δίνουν ερίσματα στις αβάσιμες, εκτός τόπου και χρόνου, διεκδικήσεις.

 

Από το πουθενά, μας προέκυψε διάγγελμα του πρωθυπουργού για παροχές και πάγωμα – αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Κάτω από το βάρος της γενικής κατακραυγής και των απεργιακών κινητοποιήσεων, ο πρωθυπουργός, μέσω του διαγγέλματος, ανακοίνωσε τη χορήγηση εφάπαξ ποσού ως 13η σύνταξη, για όσους η σύνταξή τους δεν υπερβαίνει τα 850 ευρώ, δαπανώντας 617 εκατ. Ευρώ και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από το 13 στο 24%, για την προσφορά τους στο μεταναστευτικό.

Την ίδια στιγμή η φοροκαταιγίδα, οι έμμεσοι και άμεσοι φόροι καλά κρατούν και ο φοροτυφώνας το 2017 θα ισοπεδώσει ότι όρθιο στην οικονομία έχει απομείνει.

Δεν ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, αν τα μέτρα ελάφρυνσης των χαμολοσυνταξιούχων αναλόγου χρηματικού ποσού θα υλοποιηθούν, θα δοθούν στους δικαιούχους που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες και πληρούν τα κριτήρια ή θα γίνει συμψηφισμός.

Ο πρωθυπουργός μετά το μασάζ στους βουλευτές του, προσπαθεί επικοινωνιακά να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, για τ’ αποτελέσματα της δεύτερης αξιολόγησης και τα φορολογικά μέτρα, που θ’ αναγκαστούν να υπερψηφίσουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, χωρίς ν’ απομακρύνονται τα σενάρια των πρόωρων εκλογών με λίστα το Μαρτιο του 2017.

Το ποσό που θα χορηγηθεί είναι εφάπαξ βοήθημα, ανάλογο είχε εκδοθεί και από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ως κοινωνικό μέρισμα και δε θεωρείται 13η σύνταξη.

Απλά προσπαθεί, ο έλληνας πρωθυπουργός να αθησυχάσει στο μέτρο του εφικτού, τη μεγάλη κοινωνική ομάδα των συνταξιούχων που βρίσκεται στους δρόμους, διαμαρτυρόμενη για την εφαρμοζόμενη οικονομιή πολιτική, αγνοώντας τους έλληνες ανέργους, τους μη έχοντες που την κεφαλήν κλίναι.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button