Ειδήσεις

Επιστολή των νοσοκομειακών Γιατρών της Ξάνθης για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού

Τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος-ως μη ώφειλε-για τις δημόσιες δηλώσεις μιας νοσηλεύτριας του νοσοκομείου Ξάνθης που ανήκει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Ένα σχόλιο από την πλευρά των γιατρών του Νοσοκομείου, θα είχε θέση μπροστά στις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν.

Είναι κατανοητή και σεβαστή η επιθυμία της νοσηλεύτριας να μην εμβολιαστεί όσο κι αν διαφωνούμε μαζί της. Είναι κατανοητή η πικρία της για την επικείμενη αναστολή στα καθήκοντα της .Όμως, δεν είναι αποδεκτό, ο αντιεμβολιαστικός φανατισμός της να την παρασύρει σε υπερβολές, επιστημονικές ανακρίβειες και αβάσιμα επιχειρήματα στην προσπάθεια να υποστηρίξει τις απόψεις της. Είναι αποκύημα φαντασίας να λέει ότι οι γιατροί μας εδώ, αποκρύπτουν παρενέργειες του εμβολίου, ότι πιέζουν εμβολιασμένους ασθενείς να αποκρύψουν συμπτώματα, ότι πεθαίνουν εμβολιασμένοι από παρενέργειες.

Και μπορεί όλα αυτά να θεωρούνται φαιδρότητες και ανάξια σχολιασμού για εμάς τους εργαζόμενους που γνωρίζουμε την πραγματικότητα ,όμως ό αντίκτυπος των δηλώσεων στην κοινωνία είναι δυσανάλογος της σοβαρότητας τους. Κάποιοι, επιρρεπείς σε θεωρίες συνομωσίας θα τα πιστέψουν και αυτό θα είναι μεγίστη πλάνη, καθώς πλέον οι δηλώσεις πέρα από γραφικότητες θα αποτελούν διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι μέχρι στιγμής, το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο που διαθέτει η ιατρική κοινότητα ενάντια στον κορονοϊό .Είναι μεγάλο λάθος να στεκόμαστε στις παρενέργειες του εμβολίου, που είναι συγκριτικά ελάχιστες και να παραβλέπουμε τα τεράστια οφέλη του. Ξέρουμε ότι όσοι εμβολιαστούν δεν είναι άτρωτοι απέναντι στον ιό, αλλά στην πλειοψηφία,σίγουρα, δεν θα κινδυνεύσουν από βαριά νόσηση. Αν δεν αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων, θα βρεθούμε ξανά εδώ στην Ξάνθη μπροστά στις ίδιες τραγικές συνθήκες που ζήσαμε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020 με δεκάδες νοσηλευόμενους ασθενείς και καθημερινούς θανάτους.

Για να μιλήσουμε με σημερινά στοιχεία :Από την 1η έως 22 Αυγούστου προσήλθαν στο Νοσοκομείο 60 περιστατικά θετικά στον κορονοϊό . Οι 50(83%) ήταν ανεμβολίαστοι. Έξι ασθενείς χρειάστηκε να διακομιστούν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, οι πέντε ανεμβολίαστοι . Δυστυχώς ο Νομός Ξάνθης υπολείπεται σε ποσοστά εμβολιασμένων από τον πανελλήνιο μέσο όρο και αυτό είναι ένα δυσοίωνο σημάδι για τις εβδομάδες που έρχονται.

Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα όταν στις χρόνιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού προστεθούν και οι- έστω λίγοι- ανεμβολίαστοι γιατροί που θα αποχωρήσουν. Κάθε απουσία μετράει .Από μέρους της πολιτείας ,δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής ένα οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης, πιθανού νέου κύματος της πανδημίας, από το Νοσοκομείο Ξάνθης. Με αυτοσχεδιασμούς και συγκυριακές λύσεις δεν λύνεται το πρόβλημα.

Κάνουμε έκκληση στη πολιτεία να ενισχύσει με γιατρούς το Νοσοκομείο Ξάνθης.

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Είναι θέμα ατομικής επιβίωσης και κοινωνικής ευθύνης. Μέσα στην υγειονομική κρίση που ζούμε πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως οι πράξεις και οι αποφάσεις μας δεν επηρεάζουν μόνο εμάς ,αλλά έχουν αντίκτυπο, όσο ποτέ, στον κοινωνικό μας περίγυρο.

Εκ της ΕΙΝΟΚΥΞ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button