Ειδήσεις

Η Πράσινη Αριστερά για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Θράκης

Η κυβέρνηση θεωρεί την περιοχή της Θράκης ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής.

Οι συνεχείς ενέργειές της, υποδηλώνουν την πρόσθεσή της να την μετατρέψει σε χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης (είτε σχετικά με την είσοδο προσφύγων και μεταναστών, είτε χρησιμοποιώντας την ως στρατιωτική βάση, είτε χρησιμοποιώντας την θρησκεία Ελλήνων πολιτών). Την επισκέπτεται δε όταν χρειάζεται να συσπειρώσει το ακροδεξιό ακροατήριό της.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει πολλάκις δηλώσει ότι η Θράκη αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική περιοχή της Ελλάδας, που μπορεί να μετεξελιχθεί σε οικονομικό, γεωργικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο.

Με μεγάλη ανησυχία παρατηρούμε την εφαρμογή του σχεδίου -που εξυπηρετεί τους στόχους της κυβέρνησης- με την συνεχή υποβάθμιση της περιοχής.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες απαράδεκτες ενέργειες που έχουν γίνει:

  • Ο ΟΣΕ έχει διακόψει τα δρομολόγια του, με εξαίρεση την γραμμή προς στον Έβρο. Η έλλειψη συγκοινωνιών έχει αναγκάσει τους πολίτες του Βορ. Έβρου να διακόψουν της θεραπείες τους για μακρόχρονες ασθένειες, δεδομένου ότι δεν μπορούν να μεταφερθούν πια στην Αλεξανδρούπολη ή την Θεσσαλονίκη (μόνο με ΚΤΕΛ).
  • Απόλυτη καταστροφή του συστήματος Υγείας. Οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν μέχρι και 180 χλμ για τις θεραπείες τους. Η αναβάθμιση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, τουλάχιστον με Ογκολογική και Καρδιολογική μονάδα είναι απολύτως επιβεβλημένη.
  • Κλείσιμο σχολικών μονάδων στην Θράκη, χριστιανικών/μουσουλμανικών, χωρίς τις απαιτούμενες εξηγήσεις. Προφανώς η κυβέρνηση εργαλειοποιεί και το θέμα της εκπαίδευσης και απαιτείται άμεση αναθεώρηση της πολιτικής αυτής.
  • Συνεχές κλείσιμο υποκαταστημάτων Τραπεζών, που φέρνει σε απόγνωση σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας.
  • Τα ΕΛΤΑ λειτουργούν σε απόσταση έως και 50 χλμ.

Κατά τα άλλα συνεχίζονται οι «ΜΠΛΕ Business»στην Θράκη:

  • Μετά το έγκλημα στις Σκουριές έχει ανακοινωθεί η πρόσθεση για να δοθεί άδεια (2022) στην Ελληνικός Χρυσός για εξόρυξη στο Πέραμα. Όλοι πια γνωρίζουμε ότι την παρούσα κυβέρνηση ουδόλως απασχολεί το περιβάλλον και η καταστροφή του. Στηνδε περίπτωση αυτή και η υγεία των κατοίκων.
  • Συνεχίζει να δίνει ανεξέλεγκτα άδειες για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, δίχως κανένα σχέδιο, ακόμη και σε περιοχές ΝΑΤURA (Αχλαδόβουνο, Λειβαδίτης). Το ευαίσθητο οικοσύστημα της Θράκης, χρειάζεται προστασία και μεθοδικά μέτρα. Οι τοπικοί φορείς και οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν σε όλες τις αποφάσεις.
  • Η απόφαση για δημιουργία αμερικανικών βάσεων και η στρατικοποίηση του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης από το «ΝΑΤΟ», εκτιμούμε ότι δημιουργεί ανασταλτικά στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής και ενδεχομένως αποσταθεροποιητικά σε σχέση με την Εξωτερική Πολιτική της χώρας μας.

Καλούμε τους πολίτες της Θράκης, να αντισταθούν στα σχέδια της κυβέρνησης, στα οποία φαίνεται να μην υπολογίζονται και για αυτό υλοποιούνται δίχως την γνώμη τους.

Τον επόμενο μήνα θα κατατεθεί το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης. Ελπίζουμε η πολιτεία να δημιουργήσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις που θα εμπεδώσουν αίσθημα προοπτικής για την περιοχή και ασφάλειας για το μέλλον της.
(Με το 1ο πόρισμα συνέβη το αντίθετο…).

Η λογική των δύο παράλληλων κοινωνιών (χριστιανικής και μουσουλμανικής) είναι ξεπερασμένη και αναχρονιστική. Η εργαλειοποίηση της ζωής Ελλήνων πολιτών (ανεξαρτήτου θρησκείας) είναι καταδικαστέα και επιβάλλεται να σταματήσει άμεσα.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί τους πολίτες της Θράκης, να αντιδράσουν δυναμικά και να ενεργοποιηθούν συμμετέχοντας στην διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων για την περιοχή και συνεπικουρώντας/υποστηρίζοντας τις ενέργειές μας.

Γραφείο Τύπου

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Θράκης

 

Περισσότεραγια την Θράκη: https://www.prasini-aristera.gr/tag/thrace/

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button