Ερώτηση Ανταμπούφη για τις διαφημιστικές πινακίδες

Τον Μάρτιο του 2008 απευθύναμε τέσσερα ερωτήματα σχετικά με τις ψηφιακές διαφημιστικές πινακίδες που υπάρχουν στις οδούς Θερμοπυλών και Πεσόντων ζητώντας ενημέρωση για τη νομιμότητα και την επάρκεια της τοποθέτησης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αποκαλύπτεται ότι λίγες ημέρες μετά, στις 28/3/2008, η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης (Α.Δ.Ξ.) ενημερώνει το Δήμο Ξάνθης ζητώντας την αφαίρεση των πινακίδων διότι είναι παράνομες και επικίνδυνες για την οδική ασφάλεια.

   Τον Μάρτιο του 2008 απευθύναμε τέσσερα ερωτήματα σχετικά με τις ψηφιακές διαφημιστικές πινακίδες που υπάρχουν στις οδούς Θερμοπυλών και Πεσόντων ζητώντας ενημέρωση για τη νομιμότητα και την επάρκεια της τοποθέτησης.


   Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αποκαλύπτεται ότι λίγες ημέρες μετά, στις 28/3/2008, η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης (Α.Δ.Ξ.) ενημερώνει το Δήμο Ξάνθης ζητώντας την αφαίρεση των πινακίδων διότι είναι παράνομες και επικίνδυνες για την οδική ασφάλεια.


   Στις 17/6/2008 η Α.Δ.Ξ. επανέρχεται προσθέτοντας ότι παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις της οι πινακίδες παραμένουν.


   Επιπλέον, πρόσφατες εισηγήσεις προς το Συμβούλιο της Επικρατείας για αυτού του είδους τις πινακίδες συνηγορούν στην αφαίρεσή τους.


   Με δεδομένη τη διαπίστωση από την Α.Δ.Ξ. της παράνομης τοποθέτησης και της επικινδυνότητας των δύο ψηφιακών πινακίδων τα ερωτήματα είναι:



   α) Γιατί ο Δήμος αγνόησε τα έγγραφα της Αστυνομίας και τι απαντά στις καταγγελίες της;


   β) Με ποιόν τρόπο ο Δήμος Ξάνθης ερεύνησε την επικινδυνότητα των συγκεκριμένων πινακίδων στην οδική ασφάλεια;


   γ) Εφόσον αυτές οι πινακίδες είναι παράνομες, με τι είδους παραστατικά γίνονται η μίσθωσή τους και οι αγοραπωλησίες διαφήμισης;


Με τιμή


Νίκος Ανταμπούφης


Σχετικά Άρθρα

Back to top button