Οι συντάξεις κανονικά θα πληρωθούν στο τέλος του μήνα

IKA: Οι συντάξεις κανονικά θα πληρωθούν στο τέλος του μήνα και δε θα δοθεί ένα ποσό πριν από το Πάσχα, λόγω έλλειψης ρευστότητας του ΙΚΑ.

Αυτό ανακοινώθηκε αλλά μάλλον δε θα ισχύσει, λόγω των εκλογών του Μαίου.

 

Από τη Βουλγαρία χωριζόμαστε με την οροσειρά της Ροδόπης και όμως ενώ εδώ στην Ελλάδα τουριστικώς, δεν κινείται τίποτε, η Βουλγαρική πλευρά σφύζει από τουρισμό.

IKA: Οι συντάξεις κανονικά θα πληρωθούν στο τέλος του μήνα και δε θα δοθεί ένα ποσό πριν από το Πάσχα, λόγω έλλειψης ρευστότητας του ΙΚΑ.

Αυτό ανακοινώθηκε αλλά μάλλον δε θα ισχύσει, λόγω των εκλογών του Μαίου.

 

Από τη Βουλγαρία χωριζόμαστε με την οροσειρά της Ροδόπης και όμως ενώ εδώ στην Ελλάδα τουριστικώς, δεν κινείται τίποτε, η Βουλγαρική πλευρά σφύζει από τουρισμό.

Κάτι λοιπόν δεν γίνεται σωστά στην ελληνική πλευρά (στην περιοχή της Σταυρούπολης), κάποιοι δεν οραματίζονται το αύριο, κάποιοι έχουν εσωστρέφεια, κάποιοι δεν έχουν την ικανότητα, τον τρόπο και τη δύναμη που χρειάζεται, κάποιοι δε συγκρούονται με συμφέροντα.

Η σημερινή δημοτική αρχή έχει δώσει πολλές – πολλές εξετάσεις και εκτός από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις κάποιων ανθρώπων έχει αποτύχει, γιατί δε λειτουργεί με διαφάνεια και σαν ομάδα.

Ας δώσουμε τη δύναμη και σε κάποιους άλλους που οραματίζονται το αύριο, είναι έτοιμοι να συγκρουστούν με τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα και θέλουν ο Δήμος Ξάνθης ν’ αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας.

 

Ενώ μέχρι χθες ξέραμε ότι ο Φαήλος Κρανιδιώτης θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. στις εκλογές του Μαϊου, σήμερα με μια εμετική γραπτή δήλωση ανακοίνωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος.

Οι άνθρωποι του προέδρου Μπαλτάκος, Λαζαρίδης και Κρανιδιώτης, σιγά σιγά απομακρύνθηκαν (δύο) είτε με την παραίτηση του κ. Μπαλτάκου από γραμματέας της κυβέρνησης, είτε με την ανακοίνωσε του κ. Κρανιδιώτη ότι δεν επιθυμεί υπό τις παρούσες συγκυρίες και καταστάσεις να κατέλθει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

Πάντως οι πληροφορίες λένε ότι φαγώθηκε από τον κ. Βενιζέλο…

 

Αφού μας κούρεψαν τα αποθεματικά των ταμείων, αφού έστειλαν στην ανεργία 1.500.000 έλληνες και άλλους τόσους περίπου να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αφού μείωσαν τις εισφορές των εργοδοτών κατά 3,9% (για να μειωθεί η ανεργία μας το δικαιολόγησαν) κυκλοφορεί ότι από το 2015 θα έχουμε σύνταξη 360 ευρώ και επί πλέον θα υπολογίζονται τα ένσημα και τα χρόνια υπηρεσίας – εργασίας.

Κάποια παπαγαλάκια άφησαν να αιωρείται στον αέρα ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το αυστραλιανό μοντέλο συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με αυτό το σύστημα για τον τελικό υπολογισμό της σύνταξης θα υπολογίζεται και η οικονομική επιφάνεια του συνταξιούχου (καταθέσεις, ακίνητα κ.α.)

Επεσε λοιπόν στο τραπέζι και στον αέρα για να δουν ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και πάνω απ’ όλα της κοινής γνώμης… και βλέπουμε…

 

Από το τέλος του έτους και μετά θ’ αρχίσουν οι τράπεζες να δανειοδοτούν τις επιχειρήσεις, ανέφερε ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλας.

Μέχρι τότε όμως τι θα γίνει με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (θα κλείνει η μία πίσω από την άλλη) με τις δανειοδοτήσεις των ιδιωτών και αγροτών; Πως θα λειτουργήσει το κλείσιμο των κρουνών στην πραγματική οικονομία;

 

Προσπάθησαν κάποιοι να εμπλέξουν το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στάθη Παναγούλη χωρίς μάλλον να γνωρίζουν τους αγώνες, τις φυλακίσεις και το φόρο αίματος που πλήρωσε η οικογένεια Παναγούλη στους αγώνες κατά της χούντας και του φασισμού.

Μίλησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στους διαδρόμους με το Στάθη Παναγούλη και αυτό αποτελεί αιτία συνεργασίας

Κατά τον κ. Παναγούλη αποτελεί κοινωνικό ρατσισμό να μην λέγεται καλημέρα μεταξύ βουλευτών, οι οποίοι συνεργάζονται σε επιτροπές για διάφορα νομοσχέδια και ανταμώνουν στους διαδρόμους της βουλής.

Επειδή την οικογένεια Παναγούλη τη γνώριζα από τη δεκαετία του ’60, καθόσον η μητέρα του Αθηνά Παναγούλη είχε καταγωγή από τη Λευκάδα και είμαστε συγχωριανοί. Πολλά καλοκαίρια η οικογένεια ερχόταν στο χωριό της μητέρας.

Τι να πει κανείς για τους αγώνες κατά του φασισμού και της χούντας αυτής της οικογένειας…

Ο Γιώργος Παναγούλης, αξιωματικός στα ΟΥΚ χάθηκε…. Μέσα από το καράβι που τον μετέφερε η χούντα από Κύπρο στον Πειραιά.

Ο Αλέξης Παναγούλης χάθηκε εκείνη την πρωτομαγιά κάτω από μυστηριώδεις και ανεξήγητες συνθήκες σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Βουλαγμένη.

Ο μόνος επιζών, Στάθης Παναγούλης επί πολλά χρόνια βασανίζονταν στις φυλακές και στα κρατητήρια της χούντας.

Είναι εκτός πραγματικότητας και πέρα από κάθε λογική αυτός ο πόλεμος της χούντας και του φασισμού (όχι από το Παρίσι, ούτε από τη Γερμανία, ούτε από τη Σουηδία) αλλά μέσα από την Ελλάδα να προσπαθούν κάποιοι να τον σπιλώσουν. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button