Ειδήσεις

Πλαστικά Θράκης: Πούλησε ακίνητο στις ΗΠΑ, έναντι 14,5 εκατ. δολ.

Ολοκλήρωσης διαδικασίας πώλησης βιομηχανικού ακινήτου της κατά 100% θυγατρικής εταιρείας Thrace Linq Inc.
Βέβαιη και οριστική κατέστη η πώληση βιομηχανικού ακινήτου της κατά 100% θυγατρικής εταιρείας Thrace Linq, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πλαστικά Θράκης.
Ειδικότερα, η Διοίκηση της Πλαστικά Θράκης ανακοίνωσε ότι η μεταβίβαση από την σε ποσοστό 100% θυγατρική της εταιρεία Thrace Linq Inc., του ιδιόκτητου βιομηχανικού ακινήτου της, το οποίο βρίσκεται στη Νότια Καρολίνα των Η.Π.Α., κατόπιν της οριστικής παύσης της παραγωγικής λειτουργίας της ως άνω θυγατρικής, κατέστη πλέον βέβαιη και οριστική.
Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό τίμημα της ως άνω πώλησης ανήλθε σε 14.5 εκ. Δολάρια ΗΠΑ, το μεγαλύτερο μέρος του όποιου (ήτοι 11 εκ. Δολάρια ΗΠΑ) είχε εισπραχθεί κατά την ημερομηνία σύναψης της συμφωνίας αγοραπωλησίας του εν λόγω ακινήτου (ήτοι στις 15/06/2020).

Η επίδραση στα μεγέθη

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας πώλησης του ακινήτου, ο Όμιλος αναμένεται να καταγράψει έκτακτα κέρδη για τη χρήση 2021, ύψους 7.78 εκ. Δολαρίων ΗΠΑ (ήτοι 6.6 εκ. Ευρώ περίπου).
Η οριστική πώληση του ακινήτου της 100% θυγατρικής εταιρείας Thrace Linq Inc. ολοκληρώνει με τον πλέον επωφελή για τον Όμιλο τρόπο το πλάνο ενεργειών, αναφορικά με την παύση της παραγωγικής λειτουργίας της συγκεκριμένης θυγατρικής.
Παράλληλα, ο Όμιλος εξακολουθεί την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση της αγοράς των γεωυφασμάτων στην Αμερική από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Ευρώπη και από την Lumite Inc., κοινοπραξία του Ομίλου στις Η.Π.Α., ενδυναμώνοντας σταδιακά τη θέση του και στη συγκεκριμένη αγορά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button