ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΑ

Στους δρόμους προκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία, ώστε να βρεθεί στο πλευρό τους και στους αγώνες που ξεκινούν, βγήκαν από χθες οι εργαζόμενοι στα συνεταιριστικά εργοστάσια.

    Στους δρόμους προκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία, ώστε να βρεθεί στο πλευρό τους και στους αγώνες που ξεκινούν, βγήκαν από χθες οι εργαζόμενοι στα συνεταιριστικά  εργοστάσια. 


     Εργαζόμενοι της ΣΕΒΑΘ, της ΣΕΠΕΚ και των υπολοίπων συνεταιριστικών επιχειρήσεων, έκαναν χθες κατάληψη για τέσσερις ώρες στο υποκατάστημα Ξάνθης της ΑΤΕ.


       Σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέκλεισαν την ΑΤΕ  από τις 6 έως τις 10 το πρωί. Και για αύριο Σάββατο ετοιμάζουν κάποιες κινητοποιήσεις στην κεντρική πλατεία με αποκορύφωμα τη συμμετοχή τους στη μεγάλη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 12  Δεκεμβρίου.                         


 


Σωματεία Εργαζομένων Συνεταιριστικών


Εργοστασίων Ν. Ξάνθης


Σωματείο Εργατοτεχνικών


και Υπαλλήλων ΣΕΚΑΠ Α.Ε.


Σωματείο Υπαλλήλων Εργαζομένων ΣΕΚΑΠ Α.Ε.


Σωματείο Εργασιακών


Συγκροτημάτων ΣΕΒΑΘ ΑΒΕ


Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων


Επεξεργασίας Γάλακτος


Σωματείο Εργαζομένων ΣΕΠΕΚ



Προς: Διοικητή ΑΤΕ κ. Μηλιάκο Δημήτριο


Κοινοποίηση:


1. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης


και Τροφίμων


2. Διοικητικό Συμβούλιο ΑΤΕ


 



Κε Διοικητά


 


    Θέλουμε να καταγγείλλουμε ότι παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις μας προς τις διοικήσεις των εταιρειών μας, που ως γνωστόν “διορίσθηκαν” από την ΑΤΕ, για την λάθος διαχείριση που ασκείται στις εταιρείες αυτές, κατά ένα σκανδαλώδη τρόπο συνεχίζεται η ίδια ανεύθυνη και βλαπτική διαχείριση των εταιρειών αυτών.


 


     Το αποτέλεσμα είναι τώρα να έχουν φθάσει στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας τους για τις περισσότερες από αυτές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη ΣΕΒΑΘ, ΣΕΠΕΚ με απλήρωτους εργαζόμενους ακόμα όμως και τη ΣΕΚΑΠ με αδυναμία ρευστότητας, μη καταβληθέντες αποζημιώσεις στους αποχωρήσαντες συναδέλφους κ.α. Το αποκορύφωμα ήταν σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι πρόεδροι των εταιρειών αυτών βγήκαν στα ΜΜΕ και προεξόφλησαν το κλείσιμο αυτών σε σύντομο χρονικό διάστημα.


 


    Εξαιτίας των παραπάνω εμείς οι εργαζόμενοι αντιλαμβανόμενοι τη βούληση οι εταιρίες μας να πτωχεύσουν ή να ξεπουληθούν και εμείς να μείνουμε στο δρόμο άνεργοι, ζητούμε από την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΑΤΕ να αναλάβουν το σύνολο των ευθυνών που τους αναλογούν και να λάβουν άμεσα μέτρα για:


 


1. την εξυγίανση των εταιρειών μας γιατί υπάρχουν λύσεις και έπρεπε ήδη να τις εφαρμόσετε


2. την εξασφάλιση της βιωσιμότητας τους γιατί υπάρχουν προτάσεις για αυτό


3. τη διατήρηση του συνεταιριστικού τους χαρακτήρα παράλληλα και με προϋπόθεση τα παραπάνω, γιατί είναι το μόνο αξιόπιστο σύστημα για την περιοχή


4. έτσι ώστε να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας


5. και να δοθεί προοπτική στην αγροτική ύπαιθρο 


 


    Επίσης ζητούμε την άμεση συνάντηση μαζί σας και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.


 


     Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια μας έχουμε συμπαραστάτες σύσσωμη την τοπική κοινωνία και τους φορείς του Νομού μας και σας βεβαιώνουμε ότι τα εργοστάσια αυτά με την 25ετή και πλέον λειτουργία τους, θα λειτουργουν στο διηνεκές προς όφελος της τοπικής κοινωνίας ανεξάρτητα από τυχόν αντίθετες επιθυμίες και δράσεις οποιονδήποτε.


 



Τα Διοικητικά  Συμβούλια των σωματείων


των εργαζομένων


στα συνεταιριστικά


εργοστάσια του Ν. Ξάνθης


Σχετικά Άρθρα

Back to top button