Δημοτικές Εκλογές

Στράτος Κοντός: ” Να στηρίξουμε το έργο των λαογραφικών συλλόγων για μια εξωστρεφή με πολιτισμό Ξάνθη, για μια Ξάνθη αλλιώς”

Με εκπροσώπους των λαογραφικών συλλόγων του Δήμου Ξάνθης συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός. Μετά τη συνάντηση δήλωσε:
“Είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να συναντηθούμε με εκπροσώπους των λαογραφικών συλλόγων του Δήμου μας, με τους ανθρώπους που σηκώνουν το βάρος μεγάλων εκδηλώσεων της πόλης μας μεταλαμπαδεύοντας την κουλτούρα των τοπικών παραδόσεων από γενιά σε γενιά.
Ακούσαμε με πολλή προσοχή τα προβλήματα τους, που είναι σημαντικά για την ύπαρξη και τη συνέχεια της πολιτιστικής τους δράσης. Αυτά περιστράφηκαν κυρίως γύρω από την ανυπαρξία στέγης και την ακαταλληλότητα των υποδομών για όσους συλλόγους στεγάζονται ήδη, τη μειωμένη χρηματοδότηση στις δράσεις τους και κυρίως το ότι δεν εισακούονται οι προτάσεις αυτών των ανθρώπων που είναι οι “πνεύμονες” πολιτισμού της περιοχής μας.
Καθ’ όλη την συζήτηση μας συνεισφέραμε προτάσεις, ιδέες και λύσεις σε προβληματισμούς και ανάγκες που τους απασχολούν.
Προσφέρουμε, συμμετέχουμε και στηρίζουμε όλες τις ενέργειες, προς όλες τις εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό μας, όχι μόνο στις γιορτές Παλιάς Πόλης και τις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές.
Ενισχύουμε την αναγνώριση και την καθιέρωση εκδηλώσεων, δράσεων με παραδοσιακό χαρακτήρα που θα αναδεικνύουν την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
Οι λαογραφικοί σύλλογοι εκπροσωπούν τις παραδόσεις και την ιστορία της πόλης μας καθώς και των υπολοίπων περιοχών της επικράτειας, για αυτό είμαστε εδώ να στηρίξουμε το έργο τους για μια εξωστρεφή με πολιτισμό Ξάνθη, για μια Ξάνθη αλλιώς.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button