Αγώνας Σπόρ

Ο Χρήστος Μαλαδένης προπονητής στον ΑΟΞ

Ο Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης ανακοινώνει πώς προπονητής της αντρικής μας ομάδας την σεζόν 2023-2024 αναλαμβάνει ο Ξανθιώτης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Χρήστος Μαλαδένης.

Με καταγωγή από τα Πηγάδια, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά από πολύ μικρή ηλικία στον ΑΟΞ ενώ το όνομα του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου καθώς 7/6/1992 με δικό του τέρμα διατήρησε τους Θρακιώτες στην Α! Εθνική Κατηγορία αφού επικράτησαν 1-2 του Αθηναϊκού στον Βύρωνα. Συνολικά το κοντέρ κατέγραψε 85 συμμετοχές και πέντε τέρματα οπότε δεν άργησε να έρθει η μεταγραφή στην ΑΕΚ. Για εννέα σεζόν φόρεσε την φανέλα της 198 φορές και πέτυχε 42 γκολ . Ακολούθησε ο ΠΑΟΚ με 50 συμμετοχές και εννέα τέρματα ενώ αγωνίστηκε στην “δύση” της καριέρας του σε ομάδες όπως ο Πανθρακικός και ο Λεβαδειακός.

Ως προπονητής έχει εργαστεί στις ομάδες Απόλλων Ξάνθης με την οποία κατέκτησε φέτος την δεύτερη θέση της Α! ΕΠΣ ενώ διετέλεσε τεχνικός σε ΑΕ Ξάνθης και την Κεσσάνη Ερασμίου. Ως προπονητής ακαδημιών την φετινή σεζόν βγήκε πρωταθλητής σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με την Κ-14 του ΠΑΟΚ Κομοτηνής ενώ εργάστηκε στην Κ-13 του ΑΟΞ και τις Ελπίδες Ξάνθης συμμετέχοντας παράλληλα και στο τμήμα scouting της ΑΕΚ.

Η διοίκηση του ΑΟΞ εύχεται καλή επιτυχία στον σπουδαίο βετεράνο ποδοσφαιριστή μας και είμαστε βέβαιοι πώς θα μεταφέρει τις εμπειρίες αλλά και τις γνώσεις του στους αθλητές όλων των ηλικιών μας !

Βοηθός προπονητή αναλαμβάνει ο Ανέστης Αλεξούδης. Γεννημένος το 1995 στην Ξάνθη, ξεκίνησε κάνοντας τα πρώτα του βήματα ως ποδοσφαιριστής στις ακαδημίες του ΑΠΟΞ. Το 2015 σε ηλικία μόλις 19 ετών πήρε πτυχίο ολοκληρώνοντας σχολή UEFA ως τεχνικός και ανέλαβε πρώτος προπονητής στην γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα “Βασίλισσες της Θράκης”. Παρέμεινε στον σύλλογο έως το 2022 καθώς ανέλαβε παράλληλα και τις υποδομές τους. Σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του η άνοδος με τις Βασίλισσες στην Α! Εθνική την σεζόν 2019-2020.

Του ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο του !

Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button