Ειδήσεις

“ Έξι μίλια από το Καστελόριζο οι Τούρκοι, έξι μίλια από την Ίμβρο εμείς”…

 “Όταν θα αποκτήσουμε Ελληνικό ερευνητικό, έξι μίλια από το    

     Καστελόριζο οι Τούρκοι, έξι μίλια και μεις, δυτικά της Ίμβρου”              

                                                                  Αφιερώνεται στη μνήμη του αγαπητού φίλου,

                                                                         Κωνσταντινουπολίτη καθηγητή Νεοκλή Σαρρή. 

                                                                  Με βοηθούσε, όταν με έδινε εκθέσεις του για  

                                                                         κληροδοτήματα, να κάνω ερωτήσεις στη Βουλή.

 

                                                                                                                                        Χ. Κ.

 

                                                                                          Γράφει ο Χρήστος Κηπουρός {*}

Επί μεγάλο χρονικό διάστημα έχουμε συγγράψει και καταθέσει προτάσεις, από τα Εθνικά, την΄ Τέταρτη Ελληνική Δημοκρατία και τη Γεωοικονομία, έως την πολιτική που όφειλε να ακολουθήσει η χώρα μας, απέναντι στον Τουρκικό Κεμαλισλαμισμό. Κάτι που τα υπαρκτά πολιτικά κόμματα-μορφώματα, δεν διαθέτουν στο θεωρητικό τους, ο θεός να το κάνει τέτοιο, οπλοστάσιο.

Μοιραία, επειδή εκτός από την γνωστή πανδημία, υπάρχει και επιδημία, που ακούει στο όνομα “μεταμορφισμός”, υπάρχουν προσβεβλημένα από τον ιό αυτό κόμματα, τα οποία καταφεύγουν στη δια του copy paste αγωγή και θεραπεία, ώστε να έχουν να λένε κάτι. 

Οι αντιγραφείς όμως αυτοί, στους οποίους περισσεύει, όπως και σε όλες τις νομενκλατούρες το θράσος, προβαίνουν σε επιπλέον κινήσεις, ώστε να μην αφήνουν ευδιάκριτα αποτυπώματα. 

Μοναδικός αποδοτικός τρόπος είναι ο αντισταλινικός σταλινισμός. Λίγο αντί και πολύ υπέρ. Ο  οποίος απεργάζεται μεθόδους συκοφάντησης προσώπων που έχουν να πουν κάτι, που το έχουν εμπνευστεί, γράψει, δημοσιοποιήσει και δικαιωθεί, όπως συμβαίνει στη δική μας περίπτωση. 

Οπότε τι κάνουν; Καταφεύγουν στα πλάσματα εκείνα της Σκανδιναβικής μυθολογίας γνωστά και ως “troll”, και επί το Ελληνικότερο, καλικάντζαρων, για να επιτελεσθεί η συκοφάντηση των ιδεών, όταν μόλις πριν από λίγο, οι ίδιοι οι εντολείς, τις είχαν υπεξαιρέσει! 

Τέτοια συμβαίνουν, όταν εκτός από την ψυχή κάποιων, γίνεται άβυσσος κι η κουτοπονηρία. Ως προς την οποία ακόμη και ο ευρισκόμενος τόσο βαθειά, βυθός της Μεσογείου, να μοιάζει ρηχός. 

Με την ευκαιρία αυτή ως καλοί Χριστιανοί εμείς, οφείλουμε να στρέψουμε και την άλλη σιαγώνα. Να μας κλέψουν και κάτι άλλο. Πέραν της ιδέας της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα δώδεκα μίλια, στις πέντε Ελληνίδες νήσους, από το Καστελόριζο, τη Ρόδο, την Κάρπαθο και την Κάσο, έως την Κρήτη, μετά των πελάγων τους, να επεκτείνουν την κλοπή ως προς την πρόταση για την αγορά ή ενοικίαση ερευνητικού σκάφους, ως αντίπαλου δέους απέναντι στα δύο αντίστοιχα Τουρκικά. 

Ο λόγος; Το δημοσιευμένο γραπτό: Ερευνητικό σκάφος αγοράζει η Ελλάδα και το όνομα αυτού “Καστελόριζο” που έφτασε πάνω από 1500 αποδοχές αναγνωστών, όταν οι δικές τους δεν φτάνουν τις 50.  

Αυτό λοιπόν το ερευνητικό σκάφος, είχαμε πει σε προηγούμενο γραπτό και το επαναλαμβάνουμε: Aν “τα πάντα ρει” που ρει, Φανταζόμαστε ένα Ελληνικό ερευνητικό σεισμογραφικό, έξι μίλια, δυτικά της Ίμβρου. Όπως δηλαδή κάνει το Τουρκικό, έξω από το Καστελόριζο, διαταράσσοντας, μεταξύ των άλλων, τον ύπνο της κυράς της Ρω, όταν πλησιάζει στα έξι μίλια, αν όχι και λιγότερο, από το συγκεκριμένο νησί του συμπλέγματος του Καστελόριζου. 

Το πρόβλημα που υπάρχει, αν κλέψουν, που δεν αποκλείεται, και την ιδέα αυτή, είναι ότι δεν θα βρουν εύκολα κάποιον που να υπερασπιστεί το ταξίδι αυτό στην Ίμβρο. Ο λόγος γίνεται για τους φιλοκεμαλιστές μετά των Ανανιστών, επιτρόπους που συνωστίζονται στον ίδιο χώρο. Στον οποίο όντως υπάρχει ο συνωστισμός αυτός, και όχι εκεί που έλεγε μια σύντροφός τους.

___________

Διετέλεσε Βουλευτής Έβρου {1993-2000},

                                               Χάρτης Α΄, Ίμβρος. πηγή: el.wikipedia.org 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button