Συγχαίρουμε θερμά και εκφράζουμε, κατά απόλυτο τρόπο, τις ευχαριστίες μας στον Ξανθιώτη Ιωάννη Καραγεωργίου που κατέκτησε ένα από τα αργυρά μετάλλια στην Ολυμπιάδα Χημείας 2021 στο Τόκυο, πηγαίνοντας την Ελλάδα ακόμη ψηλότερα, μέσα στο γενικότερο κλίμα των επιτυχιών,των Ελλήνων αθλητών στην Ιαπωνία.

Η 53η Ολυμπιάδα Χημείας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πραγματοποιούνταν δια ζώσης στο Τόκιο.

Ο δικός μας Ιωάννης Καραγεωργίου, που διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας, συμμετείχε στην Ολυμπιάδα Χημείας, κάνοντας τη διαφορά και φέρνοντας το Αργυρό Μετάλλιο στη χώρα.Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας φτάνει σε μια τέτοια διάκριση, σε Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών.

Θερμά συγχαρητήρια στον Ιωάννη Καραγεωργίου που με τη λειτουργία του,  δείχνει στην Ξάνθη, με τον πιο καθαρό τρόπο,  ότι το επιστημονικό μέλλον της χώρας, είναι λαμπρό.

 Συγχαρητήρια σε όλη την Ολυμπιακή Ομάδα 2021 (Ι. Καραγεωργίου, Β. Παπασταμόπουλο, Α. Φειδάκη, Δ. Στυλιανάκη), στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, στους μέντορες, σε όλους όσους εργάστηκαν σκληρά, για να έχουμε αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Το ταλέντο,  η μεθοδική δουλειά, η πίστη για το αύριο, η διαρκής εκπαίδευση, με  την έμπνευση που προσφέρουν χαρισματικοί καθηγητές,  δίνουν το παράδειγμα του αγώνα, μέσα σε δύσκολες συνθήκες και της τελικής νίκης, που όσο κι αν αργεί, κάποτε έρχεται.

Υποκλινόμαστε, με σεβασμό στους νέους μας, που εργάζονται σκληρά και αποτελούν το αύριο της Ξάνθης, της Ελλάδας.

Είμαστε εδώ, δίπλα στους νέους μας, για να βγουν μπροστά και να πάρουν τη σκυτάλη, έχοντας την απόλυτη σιγουριά ότι θα καταφέρουν στο μέλλον,  περισσότερα   από όσα εμείς καταφέραμε.

 

                                                                 Ο Δήμαρχος Ξάνθης

                                                              Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης