Το τρίτο μάτι

Έπειτα από δέκα ημέρες
Ανέστειλαν την απεργία τους και οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Έπειτα από δέκα ημέρες


 


Ανέστειλαν την απεργία τους


 και οι ιδιοκτήτες φορτηγών


 


Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2008 αποφάσισαν, με οριακή πλειοψηφία, οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης, απευθύνοντας παράλληλα προειδοποίηση προς την κυβέρνηση για ικανοποίηση των αιτημάτων τους.


 Aπό το απόγευμα τα φορτηγά αυτοκίνητα αποχωρούν από τα σημεία των εθνικών οδών όπου είναι σταθμευμένα και από το βράδυ πιάνουν δουλειά. Ήδη, η αγορά βρίσκεται σε οριακό σημείο, καθώς έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις σε βασικά προϊόντα και αγαθά. Εκτιμάται ότι μέχρι το Σάββατο η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως.


Τα πρατήρια υγρών καυσίμων λειτουργούν κανονικά, καθώς οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων έπιασαν δουλειά από το απόγευμα της Τετάρτης και τροφοδότησαν με καύσιμα τα βενζινάδικα.


 




Ημερίδα με θέμα:


“Ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης”


 


 Το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης Ημερίδα με θέμα: “Ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. 


Την ημερίδα διοργάνωσαν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Ανατολικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ξάνθης.


Ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας και Υπεύθυνος Πληροφόρησης του Europe Direct Ξάνθης Δρ. Τσούργιαννης Αντώνιος, έκανε μια σύντομη αναφορά στο ρόλο και τις δραστηριότητες των φορέων αυτών σχετικά με την εκπαίδευση και ενημέρωση των πολιτών (μαθητές, νέοι, αγρότες/αγρότισσες, μειονότητα) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Στη συνέχεια η κ. Αθανασιάδου Σοφία, στέλεχος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Οργανισμού Κοινωνικής Εκπαίδευσης (ECOSE), αναφέρθηκε σε ένα ιδιαίτερα χρήσιμο σχέδιο που υλοποίησε ο ECOSE σε συνεργασία με φορείς από την Ιταλία και τη Σλοβενία, στα πλαίσια του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σωκράτης – Δράση Comenius 2.1.


Στόχοι του σχεδίου είναι η προώθηση της ιδιότητας του Ευρωπαίου Πολίτη και η εξοικείωση των νέων/μαθητών γυμνασίου με το περιεχόμενο του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ακολούθως, παρουσίασε στους εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων του Νομού Ξάνθης την κύρια δραστηριότητα του σχεδίου που είναι ένα χρηστικό εγχειρίδιο, το οποίο εκπονήθηκε στα πλαίσια του παραπάνω Προγράμματος. Το εγχειρίδιο προτείνει 200 δραστηριότητες που βασίζονται στα άρθρα του Χάρτη και καταγράφει πολλές πηγές για βαθύτερη ενημέρωση των μαθητών.


Στους συμμετέχοντες δόθηκε ποικίλο εκπαιδευτικό υλικό.


 



Αντικειμενικές και με κοινωνικό


 χαρακτήρα οι πανελλήνιες εξετάσεις 


 


” Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές της χώρας” που μπαίνουν στην δοκιμασία των εξετάσεων καις στους γονείς τους ευχήθηκε από το 1ο Γενικό Λύκειο και τα 2ο ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ Κομοτηνής το οποίο επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευριπίδης Στυλιανίδης.


Ο κ Στυλιανίδης επισκεπτόμενος το σχολείο απ όπου αποφοίτησε και μιλώντας στους μαθητές τόνισε ότι το “Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων” έχει κάνει το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσει την αυστηρότητα στην τήρηση των κανόνων αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας αυτών των εξετάσεων και παράλληλα να διευκολύνει με κοινωνικά μέτρα τη δυνατότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση π.χ. εξήγησε “η αυστηρότητα διασφαλίζεται από την επέκταση του ασυμβίβαστου των εξετάσεων σε όλη τη επικράτεια της χώρας, (με την εξαίρεση εξεταστών ν που είναι συγγενείς εξεταζομένων μαθητών )  Η κοινωνικότητα των μέτρων συνίσταται: Στο ότι ενώ μέχρι τώρα όταν υπήρχε βαθμολογική διαφορά μεταξύ των δύο βαθμολογητών πάντοτε έμπαινε και ένας τρίτος βαθμολογητής και έτσι έβγαινε ο μέσος όρος των 3 βαθμολογητών . Με κοινή μας απόφαση επεσήμανε ο κ Στυλιανίδης στους μαθητές ο μέσος όρος, θα είναι ο μέσος όρος, των δύο καλύτερων βαθμών που θα γράψετε (κάτι που λειτουργεί υπέρ του μαθητή ). Επίσης από φέτος για πρώτη φορά η αναλογία επιτυχίας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα είναι 9 στους 10 υποψηφίους κι όχι 7,5 προς 10 που ίσχυε τις προηγούμενες χρονιές. Ταυτόχρονα ο Υπουργός


Ζήτησε από τους μαθητές να μην έχουν άγχος. Στη συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης δώρισε στους διευθυντές των σχολείων του νομού 100 τηλεοράσεις κι άλλα εποπτικά μέσα και αξιοποιώντας την ευκαιρία της επισκέψεως το στην Κομοτηνή ανέπτυξε διάλογο με τους εκπαιδευτικούς του νομού Ροδόπης αφού πρώτα τους ενημέρωσε για τις βασικές αρχές της στρατηγικής που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας στο χώρο της εκπαίδευσης. Αναφέρθηκε στο έξυπνο σχολείο και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών αλλά και στην εκπαιδευτική τηλεόραση η οποία πρόσθεσε ο κ Στυλιανίδης αναμορφώνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα


Τέλος, ο Στυλιανίδης επεσήμανε “η σημερινή παρουσία μου έρχεται να δηλώσει την εμπιστοσύνη που έχει η πολιτεία στη δουλειά που γίνεται στο Ελληνικό δημόσιο σχολείο το οποίο διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες στα παιδιά της ελληνικής περιφέρειας”. 


Σχετικά Άρθρα

Back to top button