Ειδήσεις

Ο ΝΕΑΡΟΤΕΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ
Έλληνας ο νεαρότερος κάτοχος μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Η ΔΟΕ με αφορμή τις μικρές που έκλεψαν τις εντυπώσεις στο σκέιτμπορντ δημοσίευσε ενδιαφέροντα στατιστικά

Ο Δημήτρης Λούνδρας το 1896 κρατά το ρεκόρ του νεαρότερου αθλητή με μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ένα ενδιαφέρον στατιστικό με έντονο ελληνικό χρώμα, δημοσίευσε η ΔΟΕ με αφορμή τα μετάλλια από δύο 13χρονες στο σκέιτμπορντ των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η Γιαπωνέζα Νισίγια και η Βραζιλιάνα Λεάλ κατέκτησαν το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα, με την πρώτη να γίνεται η δεύτερη νεαρότερη χρυσή ολυμπιονίκης στην ιστορία, σε ηλικία 13 ετών και 330 ημερών.
Παραδόξως όμως, δεν είναι στην πρώτη δεκάδα των νεαρότερων αθλητών και αθλητριών με οποιοδήποτε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αντίθετα, η Λεάλ είναι καθώς σε ηλικία 13 ετών και 204 ημερών, είναι η 8η νεαρότερη που ανεβαίνει σε βάθρο των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Είναι μάλιστα και η πρώτη μετά το 1960 και την Γερμανίδα Ζέρτα στην κωπηλασία που μπαίνει στην λίστα των 10 νεαρότερων μεταλλιούχων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η κορυφή ανήκει σε έναν Έλληνα, τον Δημήτρη Λούνδρα, ο οποίος σε ηλικία 10 χρονών και 206 ημερών, είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην ιστορία σε ηλικία 10 ετών και 218 ημερών.

Ήταν ένα παιδί μόλις… 10 ετών, ήταν Έλληνας και στην συνέχεια της ζωής του, διέγραψε λαμπρή πορεία στο Πολεμικό Ναυτικό φτάνοντας στο βαθμό του Ναυάρχου.
Ο νεώτερος Ολυμπιονίκης είχε γεννηθεί το 1885 κι έτσι στους αγώνες της Αθήνας δεν είχε κλείσει τα 11 έτη της ηλικίας του.
Για την ακρίβεια, την ημέρα που αγωνίστηκε ήταν 10 ετών και 218 ημερών.
Μάλιστα ήταν και ο τελευταίος επιζών της Ολυμπιάδας που έλαβε μέρος.
Το όνομα του Δημήτριος Λούνδρας.
Ήταν αθλητής της γυμναστικής και άνηκε στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο που κατέλαβε την τρίτη θέση στο ομαδικό δίζυγο στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 στην Αθήνα.

Πηγές : newsbeast – militaire magazine

Στέλιος  Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button