Ειδήσεις

ΣΟΦΙΑ ΒΑΓΙΑ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών, υγειονομικούς, αντιστασιακούς, αλλά και ιδιαίτερα συμβολικές παρουσίες, πραγματοποιήθηκε η δεξίωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου για την 47η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδέχθηκε τους πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, βουλευτές, αντιστασιακούς, εκπροσώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, καθώς και προσκεκλημένους από τον χώρο της υγείας.

Προσκεκλημένοι της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παραβρέθηκαν ο Δημήτρης Καρακώστας και η Σοφία Βάγια.

Ο Δημήτρης Καρακώστας, ο μαθητής ο οποίος λίγους μήνες αφού έχασε και τους δύο γονείς του από κορονοϊό αρίστευσε στις Πανελλήνιες, ενώ η Σοφία Βάγια, η πρώτη των πρώτων, συνομίλησαν με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, τους παρισταμένους.

Ο Δημήτρης, πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκε και από τον υπουργό Εργασίας, πως μέσα στον Αύγουστο θα λάβει την σύνταξη των γονιών του, κάτι που θα ισχύσει και για ένα ακόμη από τα αδέρφια του (σ.σ. έχει τρεις αδελφούς που σπουδάζουν), όπως προβλέπει ο νόμος.

Η πρώτη των πρώτων, αριστούχος μαθήτρια Σοφία Βάγια, που συγκέντρωσε 19.866 μόρια, πετυχαίνοντας την τρίτη μεγαλύτερη βαθμολογία όλων των εποχών στις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και ο Δημήτρης Καρακώστας, από την Ναύπακτο, νεαροί φοιτητές πλέον, μιλώντας σε δημοσιογράφους δεν έκρυψαν την συγκίνηση αλλά και την έκπληξή τους για την πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας και εντυπωσίασαν με τη συγκρότηση και την ευγένειά τους, ενώ δέχθηκαν τα θερμά συγχαρητήρια της Προέδρου της Δημοκρατίας και όλων των παρευρεθέντων.

Το Βραβείο ΄΄ Αυτοκράτειρα Θεοφανώ ΄΄ από τον Ευρωπαϊκό Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά στη Σοφία Βάγια.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε η θεσμοθέτηση ενός νέου, πανευρωπαϊκού βραβείου. Είναι το Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» (Empress Theophano), που θα απονέμεται μία φορά το έτος από το ομώνυμο ίδρυμα (Theophano Foundation). Θα βραβεύονται με αυτό πρόσωπα ή οργανισμοί για τη συμβολή τους «στην κατανόηση των αρχών που συνιστούν την ευρωπαϊκή ιδέα, όπως και των ιστορικών αλληλεξαρτήσεων των εθνών».

Πηγές : Newsit – Magnesia news.gr – CNN Greece – Βικιπαιδεία

Eπιλογές φωτογραφιών του προσυπογράφοντα

Στέλιος  Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button