Μία από τις πιο δυνατές στιγμές στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Αδέλφια από τη Συρία αγωνίζονται με διαφορετικά «χρώματα» και αγκαλιάστηκαν στην Τελετή Έναρξης

Μία από τις πιο δυνατές εικόνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είναι αυτή, των αδελφών Μάσο.
Πρόκειται για τον Μοχάμεντ και τον Αλάα, οι οποίοι κατάγονται από τη Συρία, αλλά στην κορυφαία διοργάνωση, αγωνίζονται με διαφορετικά «χρώματα»!
Ο Μοχάμαντ εκπροσωπεί την πατρίδα τους, ενώ ο Αλάα συμμετέχει με την Ολυμπιακή ομάδα των προσφύγων.
Η φωτογραφία των αδελφών Μάσο από την Τελετή Έναρξης, έκανε τον γύρο του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προς στιγμήν, δημιουργήθηκε σύγχυση, καθώς πολλοί πίστεψαν ότι τα δύο αδέλφια, που κατάγονται από το Χαλέπι, χωρίσθηκαν λόγω του πολέμου που ξέσπασε στην Συρία, το 2011.
Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς ο Μοχάμαντ και ο Αλάα, κατοικούν στην Γερμανία, όπου μετά από μακρύ κι επικίνδυνο ταξίδι, έφθασαν το 2015 και αφού εγκατέλειψαν ως πρόσφυγες την πατρίδα τους, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

«Η φωτογραφία είχε τόση απήχηση!»

Ο 28χρονος Μοχάμαντ, θα εκπροσωπήσει τη Συρία στο τριάθλο, ενώ ο 21χρονος Αλάα συμμετέχει στην κολύμβηση. «Η φωτογραφία είχε τόση απήχηση, που δεν θα μπορούσαμε να φαντασθούμε», δήλωσε ο Σαφουάν Αλ Χίντι, διευθυντής επικοινωνίας της συριακής αποστολής.
Και πρόσθεσε: «Οι δύο αθλητές ζουν μαζί στη Γερμανία κι έφθασαν μαζί στο Τόκιο.

Τα περισσότερα μέλη της οικογένειάς τους, ζουν ακόμη στη Συρία.
Η αγκαλιά τους, ήταν μία αυθόρμητη χειρονομία μεταξύ δύο αδελφών.
Αλλά ορισμένα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, ερμήνευσαν διαφορετικά την ιστορία».
Όπως διευκρίνισε ο κ. Χίντι, ο Αλάα επέλεξε να συμμετάσχει στην ομάδα προσφύγων, διαβεβαιώνοντας ότι δεν είχε αποκλεισθεί από τη συριακή Ολυμπιακή ομάδα.
Πηγή: iefimerida.gr
Στέλιος  Αρσενίου