Ειδήσεις

ΕΚ ΝΕΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ Π.Υ

Αξιωματικός της Πυροσβεστικής, πολύτεκνος πατέρας,
εξηγεί πώς αποφάσισε να δώσει ξανά Πανελλήνιες στα 48 του
 
Φοιτητής ξανά γίνεται ένας 48χρονος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος και πολύτεκνος πατέρας, καταφέρνοντας να πετύχει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις φέτος.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στο grtimes, ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου στο Σουφλί και πολύτεκνος πατέρας, Κώστας Ταπεινόπουλος, αποφάσισε φέτος να επιστρέψει στα θρανία και να ξαναδώσει Πανελλαδικές.
Το εγχείρημά του, όπως αποδείχθηκε, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς συγκέντρωσε 17.500 μόρια και έχει επιλέξει να ακολουθήσει τη σχολή των Πολιτικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Κομοτηνής.
 
Ποιοι είναι οι λόγοι που αποφάσισε να δώσει Πανελλήνιες ξανά

«Η αλήθεια είναι πως είμαι, γενικώς, άνθρωπος του διαβάσματος, και η ιδέα να ξανακαθίσω στα θρανία στριφογύριζε αρκετούς μήνες στο μυαλό μου.
Ωστόσο, βασικά κίνητρα ώστε να ξαναδώσω Πανελλήνιες Εξετάσεις έπαιξαν δύο πράγματα…», εξήγησε στο grtimes.
Ο ένας λόγος ήταν το σύστημα εξέτασης, που «έμοιαζε πολύ με αυτό που έδωσα εγώ πριν από χρόνια με τις δέσμες, οπότε και πέρασα στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1991, και, δεύτερον, το γεγονός ότι ήθελα τα μικρά σε ηλικία παιδιά μου, αλλά και όλοι όσοι διστάζουν να πάρουν την απόφαση, ενώ το θέλουν, να παραδειγματιστούν και να μη σταματήσουν ποτέ να δίνουν τη μάχη της γνώσης».
Φυσικά, όπως σχολίασε, «τον δικό της ρόλο έπαιξε και η καραντίνα, που μου έδωσε χρόνο να μελετήσω ξανά τα βιβλία της Γ’ Λυκείου. Έτσι, το αποφάσισα».
Σε ερώτηση για τον κλάδο των Πολιτικών Επιστημών που έχει επιλέξει, καθώς με 17.500 μόρια μπορούσε να φοιτήσει σε οποιαδήποτε σχολή της αρεσκείας του, ο 48χρονος αξιωματικός της Πυροσβεστικής είπε πως «μελέτησα όλες τις σχολές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Κομοτηνής και επέλεξα τις Πολιτικές Επιστήμες, καθώς παράλληλα με τα μαθήματα πρέπει να βρίσκομαι και κοντά στο πυροσβεστικό κλιμάκιο.
Με ενδιαφέρει πολύ ο συγκεκριμένος κλάδος, διότι από τη μια έχει σχέση με τη Νομική, που σπούδασα αρχικά, ενώ από την άλλη και σαν χαρακτήρας είμαι πολύ της συμμετοχής και της δράσης».
«Όταν κάτι το θέλεις πολύ, βρίσκεις χρόνο για να το πετύχεις»
 
Όσο για το πώς θα καταφέρει να συνδυάσει τις φωτιές με τα φοιτητικά έδρανα, ο 48χρονος αξιωματικός της Πυροσβεστικής είπε: «Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά μας είναι πάρα πολύ δύσκολη, ειδικά αυτή την εποχή. Πρόσφατα, μάλιστα, είχαμε και ένα πολύ σοβαρό περιστατικό στη Λευκίμμη. Ωστόσο, όταν κάτι το θέλεις πολύ, βρίσκεις χρόνο για να το πετύχεις, και εγώ τουλάχιστον θα προσπαθήσω».
Ερωτηθείς για το πώς ένιωσε όταν ξανακάθισε στα θρανία μετά από χρόνια, τόνισε ότι «ένιωσα την αγωνία που νιώθει ένας μαθητής, το διακύβευμα για τον οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο.
Δεν σας κρύβω δε, ότι επειδή στο ενδιάμεσο έπεσε και η αργία του Αγίου Πνεύματος και δίναμε τελευταίο μάθημα Τρίτη, πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη ”άντε να έρθει η μέρα να το δώσουμε και αυτό, και να τελειώσουμε”».
Πηγή: iefimerida.gr
Στέλιος  Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button