Ναύπακτος: «Χωρίς τις βάσεις που μου είχαν δώσει οι γονείς μου δεν θα τα κατάφερνα» – Τι λέει ο αριστούχος από την Πάτρα

Ο 18χρονος από την Ναύπακτο δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να επιτύχει τον στόχο του στις Πανελλαδικές εξετάσεις παρά το γεγονός ότι είχε χάσει και τους δύο γονείς του από κοροναϊό

Κατάφερε να αριστεύσει στις πανελλαδικές εξετάσεις παρά το γεγονός ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με την απώλεια και των δύο γονέων του λόγω κοροναϊού. Ο 18χρονος Δημήτρης Καρακώστας από τη Ναύπακτο συγκέντρωσε 18.700 μόρια και θέλει να γίνει γιατρός.

«Οι γονείς με βοήθησαν να συνεχίσω αφότου έφυγαν, γιατί μου έδωσαν ουσιαστικά ένα ακόμα στόχο, θα ήθελαν να πετύχω να μπω στη σχολή που θέλω, και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερα».

«Χωρίς τις βάσεις που μού είχαν δώσει αυτοί, δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό», δήλωσε στο ΣΚΑΪ.

«Πέθαναν με 25 μέρες διαφορά νομίζω» τόνισε ο Δημήτρης. «Για λίγο τα άφησα τελείως, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή σιγά σιγά. Με βοηθούσαν και οι δύο ήταν εκπαιδευτικοί, έπρεπε να βοηθήσω με τις δικές μου ικανότητες έστω και χωρίς αυτούς».

Τόνισε ότι αλληλοβοηθήθηκαν με τα αδέλφια του και τον στήριξαν, ενώ τον υποστήριξαν και οι συμμαθητές του, που είχαν και οι ίδιοι σοκαριστεί, καθώς η μητέρα του ήταν καθηγήτριά τους.

«Θέλω να πάω ιατρική, λογικά στην Πάτρα, με βολεύει είναι σχετικά κοντά σε μένα. Ήθελα να πάω, αλλά σχετίζεται και με τον κοροναϊό την πανδημία, ήταν ακόμα λόγος».

«Ήταν τεράστια τραγωδία, απλά προσπαθώ να υιοθετήσω νοοτροπία που θα με βοηθήσει να συνεχίσω τις σπουδές μου τις διακοπές μου, όλα αυτά τα πράγματα που θα έκανα» εξήγησε ο Δημήτρης.

«Οποιαδήποτε δυσκολία που περάσαμε αυτή την περίοδο, τώρα που σιγά σιγά και μακάρι να τελειώνει, να το ξεπεράσουμε να επανέλθουμε, να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα, και να συνεχίσουμε παρά τον πόνο, τις απώλειες τη λύπη…» ήταν το μήνυμά του προς όλους μας.

Πηγή : in.gr

Στέλιος  Αρσενίου