Ειδήσεις

ο Νίκος Κεχαγιάς τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομών του ΑΟΞ

Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Νίκο Κεχαγιά, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Τεχνικού Διευθυντή των τμημάτων υποδομών της ομάδας.

Ο Νίκος Κεχαγιάς γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1969 στο Βόλο. Ήταν ποδοσφαιριστής για 20 χρόνια και μάλιστα υπήρξε διεθνής. Αποτελεί τον ρέκορντμαν συμμετοχών της ξανθιώτικης ομάδας στο πρωτάθλημα με πάνω από 360 συμμετοχές σε Α’ – Β’ Εθνική και Κύπελλο Ελλάδος.

Ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία μόλις 13 ετών στον Κεραυνό Ερέτριας και συνέχισε στον Αχιλλέα Φαρσάλων όπου είχε συμμετοχές σε πρωταθλήματα Γ! και Δ! Εθνικής. Το καλοκαίρι του 1988 έκανε το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του, όπως αποδείχθηκε, καθώς μετακόμισε στον ΑΟΞ που προσπαθούσε να ανέβει στην μεγάλη κατηγορία.

Στο τέλος της πρώτης του σεζόν πανηγύρισε την άνοδο της ομάδας στην Α! Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της. Παρέμεινε στην ομάδα για 15 χρόνια έχοντας σημαντική συμβολή, αγωνιζόμενος μάλιστα στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι απέναντι στην Lazio.

Το 2004 μετακόμισε στη Λάρισα αγωνιζόμενος για ένα χρόνο, όπου και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Πέρα από τη συλλογική καριέρα συμμετείχε με επιτυχία στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1991 κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο.

Ως προπονητής ξεκίνησε από την ΞΑΝΘΗ το 2005 από το πόστο του βοηθού προπονητή. Τον χειμώνα του 2007 βρέθηκε να είναι πρώτος προπονητής της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι. Η συνεργασία συνεχίστηκε από τον Οκτώβριο του ίδιου έτους και μέχρι το τέλος της σεζόν τερματίζοντας την ομάδα στην 8η θέση της τελικής κατάταξης. Έχει εργαστεί και στον Παναιτωλικό και στο Θρασύβουλο και την χρονιά 2010-2011 στην Αναγέννηση Καρδίτσας ενώ την επόμενη σαιζόν ήταν και στον πάγκο της Λάρισας.

Tην αγωνιστική χρονιά 2012-2013 ανέλαβε την Νέων (Κ-20) της Ξάνθης, τις επόμενες δύο σεζόν είχε οργανωτικό ρόλο στην Ακαδημία από τη θέση του τεχνικού διευθυντή και το 2015 ξεκίνησε τη χρονιά καθοδηγώντας και πάλι την Κ-20.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 ανέλαβε προπονητής της Εθνικής Παίδων και αμέσως κατάφερε να φτάσει σε τελική φάση EURO U17. Το καλοκαίρι του 2019 προβιβάστηκε στην Εθνική Νέων στην οποία διετέλεσε προπονητής ως τον Ιούνιο 2021.

Νίκο καλώς ήρθες σπίτι σου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button