Ειδήσεις

Ιρφάν Χατζηγκενέ: Πόσες ζωές χρειάζεται να χαθούν ακόμα για να μπουν μπάρες στις άκρες των δρόμων;

Κατ’ αρχάς ως άνθρωπος, αλλά και εκ μέρους της παράταξης εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου νεαρού που έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Δευτέρας στο 6ο χλμ Ξάνθης – Σταυρούπολης μετά την διασταύρωση για τον οικισμό Γοργόνα.

Το συγκεκριμένο τροχαίο δυστύχημα όμως, που δυστυχώς δεν είναι το πρώτο, ούτε και το μοναδικό, φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ερώτημα: Πότε θα τοποθετηθούν μπάρες προστασίας στις άκρες των δρόμων του νομού Ξάνθης;

Το ερώτημα αυτό δεν το απευθύνουμε στον «αέρα». Έχει συγκεκριμένους αποδέκτες και αυτοί είναι πρωτίστως η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αλλά και η Δημοτική αρχή του Δήμου Μύκης.

Εμείς, δεν είμαστε σε θέση να λύσουμε τα μεταξύ τους θέματα, ούτε και ανεχόμαστε πλέον τη δικαιολογία του Δημάρχου που λέει συνεχώς: «Δεν με βοηθάει η Περιφέρεια».

Το θέμα για εμάς δεν είναι προσωπικό. Είναι συνολικό και αφορά ολόκληρο τον πληθυσμό, αλλά και τους επισκέπτες του ορεινού όγκου της Ξάνθης. Οι μεν μόνιμοι κάτοικοι που μετακινούνται καθημερινά, αναγκάζονται να φλερτάρουν με τον θάνατο, οι δε επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή καταλαβαίνουν γρήγορα πώς το ταξίδι αναψυχής που είχαν προγραμματίσει, τελικά ήταν μια «επικίνδυνη αποστολή».

Σήμερα η Ξάνθη θρηνεί έναν νέο άνθρωπο 30 ετών, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, εξαιτίας της αμέλειας ή και της αδράνειας ορισμένων. Όλοι γνωρίζουν ότι στα σημεία όπου υπάρχουν μπάρες στις άκρες των δρόμων, συνήθως μειώνεται και ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και η σοβαρότητα τους. Γι’ αυτό άλλωστε οι μπάρες αυτές λέγονται «προστατευτικές».

Για πολλοστή φορά, λοιπόν, καλούμε όποιον και όποια έχει ευθύνη να την αναλάβει και να γίνει αυτό το τόσο «μικρό» έργο, που όμως έχει τεράστια σημασία καθώς προστατεύει το ύψιστο ανθρώπινο αγαθό που είναι η Ζωή.

 

                                 Ιρφάν Χατζηγκενέ

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης – «Περιφερειακή Σύνθεση»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button