Από καιρό ήθελα να γράψω λίγα λόγια για το ραδιοφωνικό δίδυμο :
ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΒΒΑΚΟΣ.
Τα ΄΄ ΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΄΄ με τα ΄΄ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΄΄ της τακτικής εβδομαδιαίας εκπομπής τους, ικανά να σχηματίσουν Γαλαξία στα FM.
Μαγνήτισαν το ενδιαφέρον μου για να ταυτιστεί το Ζαχαροπλαστείο ΄΄ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΄΄ με την προσφιλέστατη παρουσίαση που απολαμβάνουμε.
Όθεν συνιστώνται πολύ περισσότερο, για τους έχοντες μειωμένο Μαγνήσιο…
O Ραδιομαραθώνιος στήριξης του Γηροκομείου της καρδιάς μας πρόπερσι, πολύ περισσότερο εφέτος, αποκαλυπτικός των αρετών που συγκροτούν την προσωπικότητα το χαρακτήρα τους.
Ανεξάντλητοι, αυθόρμητοι, πηγαίοι, βαθύτατα ανθρώπινοι, ΄΄ τράβηξαν τον αραμπά ΄΄, συνετέλεσαν τα μάλιστα ώστε η επιτυχία να είναι άνευ προηγουμένου.
Γιατί να θέλω να ακούω την εκπομπή τους.
΄΄ Βρήκα μια υγρή, ζεστή φωνή ΄΄ αναφώνησε ο Μάνος Χατζιδάκις, όταν πρωτοάκουσε δοκιμαστικά τη Ζωή Φυτούση μπροστά από δύο γενιές.
Έσπευσε μάλιστα να το ανακοινώσει στις εφημερίδες αυτοστιγμεί.
Εκείνη η υγρή ζεστή φωνή έχω την αίσθηση πως αναβιώνει φέρνοντας στο νου θύμησες παλιές, με τους αξεπέραστους μουσικούς και ερμηνευτές, αφηγητές και αναλυτές μέσα από τη φωνή της Γεωργίας.
Στην ίδια εποχή των ανυπέρβλητων παραμένω.
Ο Δημήτρης Σαββάκος μου φέρνει στο νου τον ραδιοφωνικό Δημήτρη Χορν με τις μεγάλες στιγμές του 3ου Προγράμματος από τη Μεταπολίτευση και μετά, όταν τα ηνία του ανέλαβε ο μεγάλος συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις.
΄΄ Υπομονετικός ΄΄ αυτοπροσδιορίζεται αναφερόμενος στην εκπομπή και τη συνεργασία του με τη Γεωργία Μιχαηλίδου.
Θα πρέπει να έχει δίκιο.
Η ΄΄ επιθετική ΄΄ ραδιοφωνική πρόθεση της συνεργάτιδάς του έκδηλη.
Φωνητική ορίζεται η επιστημονική μελέτη των γλωσσικών ήχων και της ανθρώπινης ομιλίας και επικοινωνίας.
Αρθρωτική Φωνητική – Ακουστική Φωνητική – Αντιληπτική Φωνητική και στο βάθος…Δημήτρης Σαββάκος.
Όλα σε ένα… Φωνητικοποιημένα.
Σε μιά πόλη σαν κι αυτή, τη δική μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο μιας και η τεχνολογία βοηθάει, έρχονται σαν θαλασσινή αύρα μέσα από τα ραδιοκύματα, για να μας ταξιδεύουν σε κόσμους των οποίων η σύνθεση πολιορκεί σταθερά τον όρο ΑΡΜΟΝΙΑ.
Τους ευχαριστούμε θερμότατα.

Στέλιος  Αρσενίου