Ειδήσεις

Βουρβουκέλης, Χατζηγκενέ: “Η Περιφέρεια ΑΜΘ δεν στηρίζει τη «Στήριξη”

Μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη δοκιμάσαμε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της αστική εταιρείας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Στήριξη» που λειτουργεί στη ΠΕ Ξάνθης, όταν λάβαμε τα θέματα ημερήσιας διάταξης της επικείμενης συνεδρίασης του οργάνου.

Ανάμεσα σε αυτά είδαμε και την πρόταση περί παραχώρησης του οχήματος που διαθέτει η «Στήριξη» στην Περιφέρεια λόγω αδυναμίας συντήρησής του!

Δεν ξέρουμε από που ορμώμενος ο εκτελών χρέη προέδρου (εις αντικατάσταση του Περιφερειάρχη, που προεδρεύει της εταιρίας) Νίκος Ευφραιμίδης προτείνει στο Σώμα να παραχωρήσουμε το όχημα στην Περιφέρεια, αλλά σε κάθε περίπτωση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Κυρίως, επειδή το όχημα αυτό παραχωρήθηκε στην εταιρία από την Εθνική Τράπεζα με σκοπό να εξυπηρετεί τις ανάγκες της (επισκέψεις σε ωφελουμένους κα) και άρα θεωρούμε απαράδεκτο να συνηγορήσουμε στην «μεταβίβαση» της δωρεάς και άρα στην αποψίλωση της «Στήριξης».

Αντί αυτού, προτείνουμε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης να αναλάβει τα έξοδα συντήρησης του οχήματος -στα οποία δυσκολεύεται, όντως, να ανταπεξέλθει η «Στήριξη»- και να προχωρήσει στην παραχώρηση ενός οδηγού (έστω και σε περιοδική βάση) προκειμένου το αυτοκίνητο να παραμείνει στην Δομή και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ωφελουμένων.

Θεωρούμε ότι η κοινωνική πολιτική ασκείται με πράξεις και όχι με λόγια. Ειδικά δε, στους καιρούς που διανύουμε, η άσκηση κοινωνικής πολιτικής είναι επιβεβλημένη ανάγκη και μας θλίβει το γεγονός ότι η Περιφέρεια όχι μόνο δεν ενισχύει τις κοινωνικές δομές, αλλά ενεργεί σε βάρος τους, αφαιρώντας τους πολύτιμα εργαλεία.

  Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΠΕ Ξάνθης

Οδυσσέας Βουρβουκέλης – Αντιπρόεδρος ΔΣ «Στήριξη»

Ιρφάν Χατζηγκενέ – Μέλος ΔΣ «Στήριξη»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button