Στο στόχαστρο φαίνεται πως έχει βάλει αδιακρίτως την δημόσια υγεία η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς, πέρα από το Γενικό Νοσοκομείο, προβλήματα υποστελέχωσης καταγγέλλονται και από την Ένωση Στρατιωτικών Ξάνθης, στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει,  μετατίθενται από το 212 ΚΙΧΝΕ σε έτερες υγειονομικές μονάδες, μακριά από την Ξάνθη, οι δύο νευρολόγοι, η μια αιματολόγος και οι τρεις νοσηλεύτριες, χωρίς αντίστοιχα να καλύπτονται οι ως άνω κενωθείσες θέσεις, πλην μιας νοσηλεύτριας. Γεγονός που οδηγεί τους στρατιωτικούς, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σε άλλες υγειονομικές μονάδες, κυρίως στο 424 στη Θεσσαλονίκη, με ότι αυτό συνεπάγεται, σε ταλαιπωρία και επιβάρυνση. Αν μάλιστα στην ήδη δύσκολη κατάσταση του Στρατιωτικού Νοσοκομείου, προστεθεί η υπολειτουργία και του Νοσοκομείου Ξάνθης, τότε εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας,  σε ποια υγειονομική κατάσταση οδηγείται ο Νομός, με ευθύνη της κυβέρνησης και των εδώ εκπροσώπων της.

Δυστυχώς όπως αποδεικνύεται ,η Ξάνθη βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, από πλευράς προτεραιότητας, για την κυβέρνηση, ως προς την κάλυψη αναγκών και στην πρώτη, ως προς την υποβάθμιση της υγείας, προφανώς εξυπηρετώντας τις ιδεολογικές της εμμονές για την παράδοσή της, σε ιδιώτες. Και προφανώς ορισμένοι, ανέχονται τη μετατροπή του Νομού, και εν γένει των πολιτών του, σε μέρος του πειράματος, για την υλοποίηση ενός πολιτικού σχεδίου, που κατακρημνίζει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους. Μόνο που εδώ δεν μιλάμε απλώς για οικονομικούς δείκτες, αλλά για ανθρώπινες ζωές.

Αλήθεια τι άλλο θα πρέπει να γίνει για να αφυπνιστούν, βουλευτής και ΝΟΔΕ και να απαιτήσουν να μπει επιτέλους ένα φρένο στον οδοστρωτήρα που έχει ήδη εκκινήσει  ο κ. Μητσοτάκης, ισοπεδώνοντας κάθε τι που βρίσκεται εμπόδιο στο δρόμο της ιδιωτικοποίησης; Τι άλλο θα πρέπει να γίνει προκειμένου να απαιτήσουν, ως οφείλουν, από την κυβέρνηση, να σταματήσει τον όλεθρο, πριν να είναι αργά; Πριν μετατραπούν τα δύο νοσοκομεία μας σε Κέντρα Υγείας;

Υπάρχουν κάποια αγαθά που είναι αδιαπραγμάτευτα. Καιρός να το συνειδητοποιήσουν και να πάψουν να κρύβονται διαρκώς, γιατί τα όσα έρχονται, θα συμπαρασύρουν, όχι μόνο τους πολίτες αυτού του τόπου, αλλά και τους ίδιους. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό, κυρίως για τον βουλευτή της ΝΔ, προκειμένου να δικαιώσει την παρουσία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και το καθήκον που απορρέει από αυτήν και που δεν είναι άλλο, από την προάσπιση των συμφερόντων των Ξανθιωτών, σε περίπτωση που το έχει ξεχάσει. Μάλιστα σε αυτόν τον αγώνα του, θα βρει συμπαραστάτη και την Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, καθώς η υγεία είναι υπόθεση όλων.

Κύριε Τσιλιγγίρη περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

 

Από το Γραφείο Τύπου