Δημοτικές Εκλογές

Ζαγναφέρης: “ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ….

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν.
Η υπερπληθωρα υποψηφίων για τα αξιώματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μου θυμίζει την δεκαετία 1985 – 95 όταν εντελώς άσχετοι, απαίδευτοι , και πονηρούληδες διαχειρίστηκαν τα ” πακέτα” ΝΤΕΛΟΡ με τραγελαφικά αποτελέσματα.
Βρισκόμαστε στα 1990 όταν μου τηλεφωνεί φίλος και μου λέει. Κοίταξε ο τάδε Δήμαρχος έχει ακυρώσει διαγωνισμό και επαναδημοπράτησε το έργο. Αν δεν πάρει 40% έκπτωση θα προχωρήσει σε επιλογή για ανάθεση. Κάπως έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα και ορίστηκε η συνάντηση μας. Είχε πάρει έκπτωση 17 % και μετά 25% αλλά ήθελε 40%. Όταν απόρησα λέγοντας είναι λογικές οι εκπτώσεις μου είπε. Ξέρεις το πρόγραμμα επιδοτεί με 60% το έργο. Εγώ δεν έχω ουτε μια δραχμή για ίδια συμμετοχή .Θα το εκτελέσω με τα χρήματα της επιδότησης.
Τού εξήγησα ότι το 60% υπολογίζεται στο ποσό της σύμβασης και όχι του προϋπολογισμού , το δε 40% είναι υποχρεωτικό έκανε ότι δεν καταλάβαινε.
Άρα η ΕΥΡΩΠΗ μας κοροϊδεύει είπε με στόμφο.
Απαιτήσεις είναι αυτές?
Ακολούθησαν σε όλη την Ελλάδα σκηνές απείρου κάλλους. Όταν η συμμετοχή των Δήμων ήταν μικρότερη υποχρέωναν τους αναδόχους να εκδίδουν εικονικά τιμολόγιο για να πάρουν την επιδότηση.Ακομη εξοφλούνται….
Έτσι δημιουργήθηκαν εταιρείες συμβούλων που εμφάνιζαν υπερκοστολογημένες έτοιμες μελέτες ,και
τις παρουσίαζαν ως ρηξικέλευθες, λύσεις του “προβλήματος”. Όπου αιχμή ήταν οι χαμηλές εκπτώσεις.
Το επίσημο κράτος σφύριξε αδιάφορα χωρίς να επεμβαίνει με πρόσχημα την ανεξαρτησία της… τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τα αποτελέσματα φάνηκαν το 2010.
Κωνταντίνος Ζαγναφέρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button