Ειδήσεις

Ιρφάν Χατζηγκενέ: “Η Διοίκηση της ΠΑΜΘ αδρανεί για την αντιχαλαζική θωράκιση της περιοχής μας”

Με αφορμή την πρόσφατη χαλαζόπτωση στο Νομό Καβάλας, αλλά και την χαλαζόπτωση που είχε αρχίσει στον Νομό Ξάνθης πριν από περίπου δύο εβδομάδες και είχε συνεχιστεί για μερικές ημέρες, θεωρούμε χρήσιμο να θίξουμε για άλλη μία φορά την αδράνεια της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ σε ό,τι αφορά την αντιχαλαζική θωράκιση της Περιφέρειας μας.

Τα τελευταία χρόνια, τα μετεωρολογικά δεδομένα δείχνουν πλέον με βεβαιότητα ότι οι καλοκαιρινές χαλαζοπτώσεις είναι “μόνιμο” φαινόμενο, αλλά ταυτόχρονα και πολύ καταστροφικό.

Το δυστύχημα είναι ότι ο κος Μέτιος δεν δείχνει να ενδιαφέρεται γι’ αυτό και δεν εκκινεί διαδικασίες ώστε η Περιφέρεια μας συνολικά να θωρακιστεί από το συγκεκριμένο φυσικό φαινόμενο που ζημιώνει κάθε χρόνο πολλούς παραγωγούς, μεταποιητές και εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι σε ορισμένες περιοχές της Περιφέρειας μας, όπου υπάρχουν συστήματα αντιχαλαζικής προστασίας, λειτουργούν αποτελεσματικά και έχουν πολλές φορές προλάβει καταστροφές.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο ο κος Μέτιος και οι συνεργάτες του αδρανούν. Μπορούμε όμως να υποθέσουμε ότι και σε αυτόν τον τομέα το ενδιαφέρον τους είναι μηδενικό και προτιμούν -όπως πάντα- την “εύκολη λύση” των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.

Ωστόσο, αν είχαν ασχοληθεί λίγο πιο σοβαρά, θα γνώριζαν ότι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ μετά βίας καλύπτουν τις ζημίες των παραγωγών και φυσικά δεν εξυπηρετούν σε καμία περίπτωση την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας μας.

Το στοίχημα για τους αγρότες μας δεν είναι οι “αποζημιώσεις”. Οι αγρότες και οι αγρότισσες μας χρειάζονται “όπλα” και “ασπίδες” για να μπουν στην μάχη της ανάπτυξης της περιοχής μας, να εξελίξουν τις καλλιέργειες τους, να αναβαθμίσουν τα προϊόντα τους και φυσικά να συνδράμουν στην τοπική μας οικονομία.

Ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του βέβαια είτε δεν μπορούν, είτε κάνουν ότι δεν μπορούν να αφουγκραστούν αυτή την αγωνία, αλλά εμείς δεν θα πάψουμε να ενώνουμε τις φωνές μας με τους πολίτες της ΑΜΘ και να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Ιρφάν Χατζηγκενέ

Περ. Σύμβουλος Ξάνθης

“Περιφερειακή Σύνθεση”

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button