Κυνηγοί εναντίων οικολόγων;

Απ ότι δείχνουν τα πράγματα το θέμα της εναρμόνισης της χώρας μας με τήν Κοινοτική οδηγία για θέματα κυνηγιού Δεν τελείωσε ακόμη κρατώντας σε αγωνία χιλιάδες κυνηγούς αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτό. Τα «προβλήματα» σύμφωνα με τους κυνηγούς ανέκυψαν όταν οι αρμοδιότητες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεταφέρθηκαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής και με αφορμή την προσφυγή στο συμβούλιο της Επικρατείας περιβαλλοντικών και ζωοφιλικών οργανώσεων κατά των κυνηγών όπου φυσικά η κυνηγετική ομοσπονδία δεν δικαιώθηκε. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος με επιστολή του καλεί τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και την κυνηγετική ομοσπονδία για ευρύ διάλογο σχετικά με το μέλλων του κυνηγιού.

Απ ότι δείχνουν τα πράγματα το θέμα της εναρμόνισης της χώρας μας  με τήν Κοινοτική οδηγία για θέματα κυνηγιού Δεν τελείωσε ακόμη κρατώντας σε αγωνία χιλιάδες κυνηγούς αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτό. Τα «προβλήματα» σύμφωνα με τους κυνηγούς ανέκυψαν όταν οι αρμοδιότητες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεταφέρθηκαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής   και με αφορμή την προσφυγή στο συμβούλιο της Επικρατείας περιβαλλοντικών και ζωοφιλικών οργανώσεων κατά των κυνηγών όπου φυσικά η κυνηγετική ομοσπονδία δεν δικαιώθηκε. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος με επιστολή του καλεί τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και την κυνηγετική ομοσπονδία για ευρύ διάλογο σχετικά με το μέλλων του κυνηγιού.


Μετά από το έγγραφο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής κυρίου Μωραίτη ο οποίος καλεί σε διάλογο τις οικολογικές οργανώσεις και τούς κυνηγούς μετά και την καταδίκη από το Σ.τ.Ε το οποίο επικρότησε τις θέσεις των περιβαλλοντικών και ζωοφιλικών οργανώσεων οι κυνηγοί και οι οικολόγοι καλούνται να καταθέσουν τις απόψεις τους προκειμένου να εγκλιματισθεί η νομοθεσία της χώρας μας στο θέμα του κυνηγού με την αντίστοιχη της Ε.Ε. Αυτό στάθηκε η αφορμή και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης απέστειλε έγγραφο στους τοπικούς πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς προκειμένου να τους ενημερώσουν   και να καταγράψουν τις απόψεις όλων. Ο πρόεδρος των του Συλλόγου κυνηγών κ. Σερραίος Λοιζος καταθέτει την ένστασή του ως προς το σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο Υφυπουργός κ. Μοραΐτης και τι αντικρούει λέγοντας ότι στην Ε.Ε. δεν κλήθηκαν οι κυνηγοί αλλά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.


Το θέμα σύμφωνα με τον κ. Σερραίο απασχόλησε τις κυνηγετικές οργανώσεις της Ευρώπης  σε συνάντηση με εκπροσώπους των υπευθύνων θύρας και  κάποιων οικολογικών οργανώσεων όπου αποτυπώθηκε  το συμπέρασμα ότι όλοι είναι απαραίτητη ως προς την αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα των θηραμάτων.


Με αφορμή την κλήση για διάλογο των περιβαλλοντικών και κυνηγετικών οργανώσεων από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος,  ο κυνηγετικός σύλλογος με έγγραφό του καλεί όλους τους τοπικούς φορείς της περιοχής μας προκειμένου να τους ενημερώσει να καταγράψει τις θέσεις τους προκειμένου να ενημερώσει στην συνέχεια τα ανώτερα κλιμάκια των κυνηγετικών οργανώσεων καθώς και το Υπουργείο περιβάλλοντος σχετικά με αυτό το ζήτημα.


Σύμφωνα με τον κ. Σερραίο οι κυνηγοί δεν είναι αντίθετοι σε έναν διάλογο με τους οικολόγους και αν αυτό σημαίνει ότι αποδεδειγμένα έχουν λάθος οι κυνηγοί να το αποδεχθούν αρκεί να πράξουν το ίδιο και οι οικολόγοι.


Παράλληλα αυτή την περίοδο οι κυνηγοί ετοιμάζονται για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας  και τον ετήσιο χορό τους που θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου ημέρα Σάββατο στις 8 το απόγευμα στο Κέντρο διασκέδασης Απόλλων Παλλάς.


 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button