Ειδήσεις

Η Περιφέρεια στηρίζει τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση 129 επιχειρήσεων της ΑΜΘ με 31,9 εκ. € από το ΕΣΠΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, 129 σημαντικές επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στους τομείς της αγροδιατροφής, του τουρισμού, των πλαστικών, των μεταλλικών υλικών, του μαρμάρου, των υφασμάτων, των κατασκευών, του χονδρικού εμπορίου, της ξυλείας, του μηχανολογικού εξοπλισμού κ.ά., ενισχύονται με πόρους 31,9 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους.

Στόχος της Περιφέρειας και σε αυτήν την περίπτωση είναι να στηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Με τη χρηματοδότηση, η Περιφέρεια ενισχύει τις επιχειρήσεις στα σχέδιά τους να εκσυγχρονίσουν τις υποδομές τους και να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες ώστε να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές και να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους στην αγορά.

Οι επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο σε τομείς τους οποίους η Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) έχει κρίνει ότι θα πρέπει να ενισχυθούν σε προτεραιότητα.

Αν στους πόρους που διαθέτει η Περιφέρεια προστεθούν και τα ιδιωτικά κεφάλαια που θα επενδύσουν οι ίδιες οι ωφελούμενες επιχειρήσεις, το ύψος των συνολικών επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ξεπερνά τα 60,9 εκατομμύρια ευρώ.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το οινοποιείο Βιβλία Χώρα στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Αλέξη Πολίτη.

Εκεί ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα σχέδια αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του οινοποιείου από τον έναν εκ των δύο ιδρυτών της επιχείρησης κ. Βασίλη Τσακτσαρλή.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button