Ειδήσεις

ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ…
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Στο Ζάππειο Μέγαρο στρέφει τα βλέμματά της την Πέμπτη όλη η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η λαμπρή τελετή που θα πραγματοποιηθεί – Ποιοι αναμένονται από το εξωτερικό

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκεται το Ζάππειο Μέγαρο καθώς την προσεχή Πέμπτη 27 του μηνός θα υποδεχθεί υψηλούς καλεσμένους στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την επέτειο των 40 χρόνων συμμετοχής της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία παράλληλα σηματοδοτεί και την έναρξη της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Στην τελετή, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι που έρχονται στην Αθήνα ειδικά γι’ αυτό το λόγο. Θα μεταδοθούν επίσης τα μηνύματα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, καθώς η χώρα του ασκεί το τρέχον εξάμηνο την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Η τελετή θα ανοίξει με ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της ελληνικής πρωτοβουλίας για τη Διάσκεψη.

Θυμίζουμε ότι στο Ζάππειο Μέγαρο είχε υπογραφεί η συνθήκη ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα στις 28 Μαΐου 1979, από τον τότε πρωθυπουργό της χώρας, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Πηγή : newsbeast

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button