Ένας μήνας αδιαφορίας

Οδός Μακεδονίας, ένα σοκάκι που εδώ και ένα μήνα αναδεικνύει την αδιαφορία των πολιτών, την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής και φυσικά το επίπεδο πολιτισμού και που οι καθ ύλη αρμόδιοι εξακολουθούν να μην λογαριάζουν και να γράφουν στα παλαιά των υποδημάτων τους την αγανάκτηση όλων των Ξανθιωτών.

Οδός Μακεδονίας, ένα σοκάκι που εδώ και ένα μήνα αναδεικνύει την αδιαφορία των πολιτών, την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής και φυσικά το επίπεδο πολιτισμού  και που οι καθ ύλη αρμόδιοι εξακολουθούν να μην λογαριάζουν και να γράφουν στα παλαιά των υποδημάτων τους την αγανάκτηση όλων των Ξανθιωτών.


Πριν από ένα μήνα περίπου δίπλα από τους κάδους απορριμμάτων, κάποιος ασυνείδητος συμπολίτης ο οποίος έκανε ανακαίνιση στο σπίτι του και συγκεκριμένα στην τουαλέτα, έκρινε σκόπιμο προκειμένου να μην “φορτώσει” περισσότερο το κόστος της ανακαίνισης να μην υποχρεώσει τον εργολάβο να νοικιάσει τον ειδικό κάδο που είναι υποχρεωμένος για να συγκεντρώσει τα μπάζα και τις παλιές λεκάνες. έκριναν προφανώς από κοινού σκόπιμο, να τα πετάξουν έξω από τους κάδους απορριμμάτων πράγμα που ρητά απαγορεύεται.


Άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται γιατί ακριβώς πριν από ένα μήνα ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας με τη βοήθεια της δημοτικής αστυνομίας εντόπισαν έναν άλλο ασυνείδητο συμπολίτη και εργολάβο που έκαναν ακριβώς το ίδιο. Εκείνος ο εργολάβος, ο οποίος σαφέστατα γνώριζε τον νόμο, προτίμησε να γεμίσει τους κάδους των απορριμμάτων με μπάζα, οι οποίοι βέβαια έπρεπε να έρθει γερανός για να μεταφορτωθούν στα απορριμματοφόρα οχήματα της υπηρεσίας καθαριότητος. Αν ο κ. Γιαγτζόγλου βρήκε ή όχι τους ενόχους δεν έγινε γνωστό.


Στην Μακεδονίας, όμως δίπλα από την Γενική τράπεζα και κοντά στα γραφεία της εφημερίδας μας, εδώ και ένα μήνα έξω από τα βαρέλια σύμφωνα με το φωτογραφικό ντοκουμέντο είναι πεταμένες οι λεκάνες και τα μπάζα!


Το αξιοπερίεργο μάλιστα είναι ότι η υπηρεσία καθαριότητος τους κάδους των απορριμμάτων τους αδειάζει κάθε μέρα και οι εργαζόμενοι δεν είχαν την ευαισθησία να ενημερώσουν τον πολιτικό τους προϊστάμενο να στείλει τη δημοτική αστυνομία να ερευνήσει και στην ανάγκη με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης να βρεθεί ο ασυνείδητος συμπολίτης μας.


Το ερώτημα πλέον που μπαίνει ξεκάθαρα είναι ότι από εκείνο τον δρόμο περνούν καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας οι οποίοι εξυπηρετούνται από τις δύο Δ.Ο.Υ. Μεταξύ αυτών περπατούν δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, οι οποίοι θα μπορούσαν να ειδοποιήσουν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας να παρέμβει. Δεν είδαν τα μπάζα ;;;


Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που και αυτοί περνούν κάθε ημέρα από εκείνον τον δρόμο γιατί δεν έλεγξαν τη διοίκηση του δήμου για πλημμελή εκτέλεση του καθήκοντός τους;


Επιμένουν οι συνδημότες να ζητούν τη συνδρομή των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων προκειμένου κάποιοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας αλλά και θεσμικοί φορείς να μην τους προσβάλουν με την αδιαφορία τους.


 



Ποιοι καθοδηγούν τα παιδιά μας;


Λίγο πριν από την πραγματοποίηση της πορείας των μαθητών στην Ξάνθη στις αρχές Δεκεμβρίου στη μνήμη του νεαρού Γρηγορόπουλου, όπως καταγγέλλουν γονείς των μαθητών, οι νεαροί μαθητές του γυμνασίου βρήκαν μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα που με συνθήματα τους προέτρεπαν να συμμετάσχουν στην πορεία.


Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο που έκανε ο πατέρας ενός νεαρού ο οποίος συμμετείχε στην πορεία, διαπίστωσε ότι τα μηνύματα ερχόταν από γραφείο συγκεκριμένης κομματικής οργάνωσης στην Ξάνθη.


 



“Καπελώθηκε” από τα κόμματα


 η προσπάθεια διαμαρτυρίας


των γονέων και κηδεμόνων στην Ξάνθη


Σύμφωνα με εκτίμηση παρατηρητών την προσπάθεια των δύο συλλόγων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010 προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την μείωση των κονδυλίων από το Υπουργείο Παιδείας ναυάγησε.


Αυτή η προσπάθεια που οργανώθηκε για πρώτη ίσως φορά στην Ξάνθη, με συνεργασία και των δύο φορέων, δεν καρποφόρησε γιατί η παρουσία των κομμάτων όλων των παρατάξεων στάθηκε η αφορμή να αποχωρήσει μεγάλος αριθμός γονέων, οι οποίοι ήθελαν να περάσουν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι γονείς και εκπαιδευτικοί νοιάζονται για την υποχρηματοδότηση στα σχολεία.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button