Ειδήσεις

Η Πράσινη Αριστερά για τη Δημιουργία νέων τμημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΑ στηρίζει τις προσπάθειες για την δημιουργία νέων τμημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Η ανακοίνωση δημιουργίας σχολής Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, θεωρούμε ότι είναι μεν στην σωστή κατεύθυνση, αλλά συνεχίζει να παραμένει ανακοίνωση μιας και αναφέρεται στην περίοδο 2022/2023 και κυρίως δεν εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα στρατηγικής ανάπτυξης του Δ.Π.Θ.
Οι συναντήσεις του κ. Συρίγου, ελπίζουμε να είχαν κάποιο νόημα, εκτός από τις φωτογραφίες και τις δημόσιες σχέσεις του ιδίου.

Ταυτόχρονα μας αποκάλυψε τον προβληματικό νόμο που η ΝΔ ψήφισε.
Ο κ. Συρίγος είπε «….φροντίζουμε ώστε το Δημοκρίτειο, όσο το δυνατό να είναι αδιάφορο ως προς την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, θα το δούμε πως θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβρη».

Ήδη έχουν καταλάβει ότι η βάση εισαγωγής είναι απολύτως ανεδαφική.

Προφανώς, στηρίζουμε τις προσπάθειες και άλλων Δήμων, όπως Δ.  Σουφλίου, για την δημιουργία και άλλων Σχολών/Τμημάτων του Δ.Π.Θ. στην περιοχή.

 Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει καταθέσει εγκαίρως τις θέσεις της, στους πολίτες της Θράκης, που αφορούν στην αναβάθμιση και ανάπτυξη της περιοχής, την οποία θεωρούμε πολύ μεγάλης σημασίας για την χώρα μας.

 Ειδικά για το Δ.Π.Θ. θεωρούμε απαραίτητη την επέκταση των δράσεών του.
Όραμά μας είναι να γίνει πραγματικό μέρος της Ιστορίας της Θράκης, ως κέντρο ανάπτυξης Σπουδών και Έρευνας, αλλά και μήτρα δημιουργίας Πολιτιστικών και Πολιτισμικών δράσεων που θα αναδεικνύουν την τεράστια κληρονομιά της.

Εκτός των άλλων, προτείνουμε την δημιουργία:

  1. έδρας Ισλαμικής Θεολογίας στην Κομοτηνή, ώστε να μπορούν να φοιτούν μουσουλμάνοι και μη, συντοπίτες μας (και να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν στην πανεπιστήμια του εξωτερικού),
  2. έδρας Θεολογικής σχολής στην Ξάνθη,
  3. έδρας Θρακολογίας στο Σουφλί, που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εξερεύνηση της Ιστορίας των αρχαίων Θρακών και θα καταργήσει το μονοπώλιο της Βουλγαρίας σε αυτόν τον τομέα,
  4. τμήμα Λαϊκής Παράδοσης, στην Αλεξανδρούπολη, που θα μπορεί να μελετήσει, καταγράψει και αναπτύξει μέσω των Σπουδών, τα πλούσια λαϊκά δρώμενα της περιοχής, καθώς και την τεράστια μουσική της παράδοση. Το τμήμα αυτό θα μπορεί επίσης να μελετήσει και να αναλύσει τις παραδόσεις Θρακικών προσφυγικών πληθυσμών από την Ανατολική Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία (Βόρεια Θράκη).

 

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΡΑΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button