«Μόνο ένα λίφτινγκ θα μας σώσει…..»

Την Κυριακή ήταν η Γιορτή της Μητέρας, αλλά η 10η Μαϊου είναι και η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας και σε ένα μήνα και κάτι από τώρα θα γιορτάσουμε και τη γιορτή του πατέρα…..
Και όμως ο θεσμός της οικογένειας τα τελευταία χρόνια πλήττεται ολόενα και περισσότερο….

Την Κυριακή ήταν η Γιορτή της Μητέρας, αλλά η 10η  Μαϊου είναι και η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας και σε ένα μήνα και κάτι από τώρα θα γιορτάσουμε και τη γιορτή του πατέρα…..


Και όμως ο θεσμός της οικογένειας τα τελευταία χρόνια πλήττεται ολόενα και περισσότερο….


Οι νέοι διστάζουν να έλθουν εις γάμου κοινωνίαν και όσοι από αυτούς χορέψουν το χορό του Ησαϊα διστάζουν να κάνουν περισσότερα από ένα παιδιά….


Τώρα μάλιστα με αυτή την οικονομική κρίση και τη μαυρίλα που μας πλάκωσε στις περισσότερες εκφάνσεις της ζωής , ακόμη και το ένα το σκέφτονται….


Η υπογεννητικότητα λοιπόν καλά κρατεί στη χώρα μας …..


Σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα καταντήσει να είναι η χώρα των γερόντων…..


Και ύστερα είναι μην πονοκεφαλιάζουν οι κυβερνώντες, αλλά και οι άμεσα εμπλεκόμενοι για την επιβίωση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας…..


Εδώ με τους υπάρχοντες εν ενεργεία πολίτες και δεν μπορεί να βάλει τάξη στα ενοποιημένα Ασφαλιστικά μας Ταμεία, έστω κα αν αυτά έγιναν δεκατρία από εκατόν σαράντα τρία και βάλε….


 


Βέβαια υπάρχει και το εύκολο άλλοθι που απομακρύνει τον πολίτη από τη γνωστή δικαιολογία της ρεμούλας σε κρατικά ταμεία…..


Περισσότεροι οι συνταξιούχοι από τους εργαζόμενους για αυτό και τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία τα καημένα είναι υπερχρεωμένα και όχι γιατί το κράτος δεν είναι εντάξει απέναντι στις οικονομικές του υποχρεώσεις και όχι μόνο…..


Τώρα γιατί εγώ επιμένω σε αυτό που βρίσκεται πίσω από το φαίνεσθαι είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο…..


Από την άλλη αφού έχει αυξηθεί και το προσδόκιμο όριο ζωής, δεν φαντάζει και τόσο παράλογο η αύξηση του ορίου ηλικίας για να μας δώσουν την πενιχρή μας συνταξούλα…..


Η χώρα μας θέλει ενεργούς πολίτες, έστω και με τονωτικές ενέσεις και λίφτινγκ και όχι απόμαχους της ζωής…..


Μήπως , λέω μήπως  αρχίσουν τα ασφαλιστικά ταμεία να δικαιολογούν οικονομικά τέτοιου είδους επεμβάσεις….;


 


Βλέπουν την τάδε σταρ της τηλεόρασης και όχι μόνο, που μοιάζει με κοριτσόπουλο με τις τόσες πλαστικές εγχειρίσεις και άντε να πιστέψουν κα τη γειτόνισσά μου που έχει τα ίδια χρόνια μαζί της, πως δεν μπορεί άλλο να αποδώσει, όπως στα νιάτα της στο εργοστάσιο και να πείσει και το αφεντικό της να μην την απολύσει και από τη δουλειά….


Με λίγα λόγια χάος έχει γίνει η ζωή μας…..


Τίποτε δεν έχει μείνει όρθιο….όλα έχουν έρθει ανάποδα….


Το προσδιοριζόμενο έχει γίνει απροσδιόριστο και το ακριβώς αντίθετο….


Βλέπω τη Στάη και νιώθω γριά και ας ήμουν νήπιο όταν εκείνη ξεκινούσε τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία στο χώρο των ΜΜΕ….


Στην εποχή μας η ηλικία έχει γίνει κάτι το απροσδιόριστο με βάση τα σύγχρονα δεδομένα…..


Τι ημερομηνία γέννησης και τρέχα γύρευε…..


Τι να την κάνει το Υπουργείο Απασχόλησης…..


Μη σας πω ότι σχεδιάζει να δίδει επίδομα για λίφτινγκ στους εργαζόμενους που βρίσκονται στα πρόθυρα της σύνταξης για να μένουν στις θέσεις τους…..


 


Το μέτρο μπορεί να πιάσει στους εργαζόμενους του Δημοσίου, που δεν είναι και παράλογο να περιμένουν τα 65 τους για να βγουν στη σύνταξη….


Αφήστε που όλοι θα μας υποδέχονται με ένα τεράστιο χαμόγελο, από τα πολλά τραβήγματα του πλαστικού χειρουργού για να τους κάνει να δείχνουν πιο νέοι….


Τώρα αν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα και στη γειτόνισσά μου που εργάζεται ως γαζώτρια σε μια βιοτεχνία και έχει πατήσει τα πενήντα, χλωμό το βλέπω….


Αν ο εργοδότης της θέλει νέο αίμα και όχι με λίφτινγκ, ουδείς μπορεί να τον αναγκάσει ή να τον πείσει να αλλάξει γνώμη….


Είπαμε άλλο ο ιδιωτικός τομέας εργασίας και άλλο η μονιμότητα του Δημοσίου……

Σχετικά Άρθρα

Back to top button