Ειδήσεις

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Για μια ακόμη φορά ο Παλαιστινιακός λαός αντιμετωπίζει τη βαρβαρότητα του Ισραηλινού κράτους. Η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει κλιμακώσει τις τελευταίες μέρες την τακτική του απαρτχάιντ που εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες. Με εκτοπίσεις Παλαιστινίων, νέους εβραϊκούς εποικισμούς, κατάληψη από την αστυνομία μουσουλμανικών χώρων λατρείας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Με μαζικούς βομβαρδισμούς στην λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη, με πογκρόμ της αστυνομίας και ακροδεξιών ομάδων και μαζικές δολοφονίες.

Όμως αυτός ο μαρτυρικός λαός δεν υποτάσσεται και δεν εγκαταλείπει τον αγώνα του. Μάχεται για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα του στην ζωή και τις εστίες του, στην αυτοδιάθεσή του και την ανεξάρτητη κρατική του υπόσταση. Αντιμετωπίζει την πολεμική μηχανή και την δολοφονική αστυνομία του Ισραήλ πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος σε νεκρούς και τραυματίες με τραγικό απολογισμό των τελευταίων ημερών τουλάχιστον 40 νεκρούς, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά.

Η επιθετικότητα της Ισραηλινής κυβέρνησης μόνο τυχαία δεν είναι, εξυπηρετεί τα σχέδια των ΗΠΑ κυρίως, ενάντια σε Ρωσία-Κίνα-Ιράν. Το μπλόκο των Η.Π.Α. σε ανακοίνωση καταδίκης των ισραηλινών επιθέσεων στον Ο.Η.Ε., είναι ενδεικτικό των προθέσεων τους.

Συνένοχες είναι και οι ελληνικές κυβερνήσεις, η σημερινή και οι προηγούμενες, που έχουν αναγορεύσει σε «στρατηγικό εταίρο» το ισραηλινό καθεστώς και έχουν δημιουργήσει τους αντιδραστικούς άξονες με Ισραήλ και Αίγυπτο με την καθοδήγηση και για την εξυπηρέτηση των σχεδίων των ΗΠΑ. Έχουν και αυτοί αίμα στα χέρια τους!!

Φυσικά ούτε το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας, ούτε τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα μπορούν να είναι πραγματικοί υπερασπιστές του παλαιστινιακού λαού.

Οι μόνοι που μπορούν και υπερασπίζουν πραγματικά τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και μπορούν να σταματήσουν τα πολεμικά σφαγεία που ετοιμάζονται είναι οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι λαοί της περιοχής.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και τη νεολαία και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους ενάντια στην ισραηλινή κατοχή.

Δυναμώνουμε την κοινή μας πάλης ενάντια στους κοινούς μας εχθρούς. Τον ιμπεριαλισμό, τις ντόπιες αστικες τάξεις, τον φασισμό και τον πόλεμο. Για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα και την περιοχή. Για να ζήσουν οι λαοί λεύτεροι.

Όσο και να προσπαθούν, όση βία και θάνατο και αν σπείρουν δεν θα κατορθώσουν να υποτάξουν την παλαιστινιακή Αντίσταση. Ο λαός της Παλαιστίνης θα νικήσει!!

  • Να σταματήσουν τώρα οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και εποικισμοί
  • Καταδικάζουμε τους ιμπεριαλιστές ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ που στηρίζουν τη δολοφονική μηχανή του κράτους του Ισραήλ.
  • Κάτω ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Κοινός αγώνας των λαών ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 

Σάββατο 15 Μάη, 12:00 το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία 

ΑΡΑΝ | Αριστερή Αγωνιστική Κίνηση Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας | ΚΚΕ(μ-λ) | Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button