Ειδήσεις

Πώς να επιλέξεις σταυρό βάπτισης για αγόρι
Tips για να επιλέξεις σωστά το δώρο ζωής του βαφτιστήρα σου

Η περίοδος μετά το Πάσχα είναι η εποχή κατά την οποία πολλοί γονείς επιλέγουν να βαπτίσουν το παιδί τους.

Οι ετοιμασίες για τη βάπτιση είναι συγκεκριμένες, με το περισσότερο βάρος να πέφτει κυρίως στον νονό ή τη νονά. Αφού κανονιστεί η ημερομηνία και η εκκλησία που θα τελεσθεί το μυστήριο, ακολουθούν οι απαραίτητες αγορές από την πλευρά των νονών.

Αν το παιδάκι που πρόκειται να βαπτιστεί είναι κορίτσι, η επιλογή ρούχων και σταυρού είναι μια αρκετά εύκολη υπόθεση, λόγω της τεράστιας ποικιλίας των προϊόντων που υπάρχουν στην αγορά.

Οι επιλογές είναι ελαφρώς πιο περιορισμένες, αν το παιδάκι που θα βαπτιστεί είναι αγόρι, ωστόσο εμείς είμαστε εδώ ώστε, να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις τον καλύτερο σταυρό για το βαφτιστήρι σου.

Οι σταυροί βάπτισης πρέπει είναι διαχρονικοί και ταυτόχρονα μοντέρνοι, ούτως ώστε να μπορούν να φορεθούν άνετα ως κόσμημα και αργότερα. Εσύ σαν νονός/νονά οφείλεις να ψάξεις σχέδια που ταιριάζουν με το φύλο του παιδιού. Σε περίπτωση, λοιπόν, που θα βαφτίσεις αγόρι, τότε σου προτείνουμε να κοιτάξεις σχέδια σε πιο μίνιμαλ και απλές γραμμές σε σχέση με τους βαπτιστικούς σταυρούς για κορίτσι, που μπορεί να είναι στολισμένοι με λαμπερά ζιργκόν ή διαμάντια.

Παρακάτω, παραθέτουμε τρία σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξεις πριν την αγορά βαπτιστικού σταυρού.

  • Καράτια

Οι σταυροί βάπτισης είναι ένα είδος κοσμήματος που φοριέται σε όλη την υπόλοιπη ζωή ενός ανθρώπου, λόγω της ιδιαίτερης συμβολικής του αξίας, χαρίζοντας του πνευματική δύναμη και προστασία. Συνεπώς, όπως μπορείς να καταλάβεις είναι σημαντικό κάθε βαπτιστικός σταυρός να συνδυάζει ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα μαζί με ανθεκτικότητα και αντοχή στη διάρκεια του χρόνου.

Τα 9K είναι η πιο οικονομική επιλογή. Υπάρχει και η επιλογή των 14Κ ή 18Κ , ανάλογα με το τι επιθυμείς και τον προϋπολογισμό σου. Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου γενικά πριν προβείς στην αγορά είναι ότι, οι σταυροί είναι διαχρονικοί και προορίζονται για μακροχρόνια χρήση.

  • Χρώμα

Κίτρινος χρυσός…Τι πιο κλασσικό και όμορφο από ένα σταυρό σε χρυσό χρώμα; Πολλοί μελλοντικοί νονοί επιλέγουν αυτή την απόχρωση, αφού είναι μια χρωματική επιλογή που παραμένει ανεξίτηλη στο πέρασμα του χρόνου.

Ωστόσο τελευταία, υπάρχουν αρκετές κομψές και ιδανικές για αγόρι προτάσεις και σε λευκόχρυσο.

Οι δίχρωμοι σταυροί βάπτισης είναι μια εναλλακτική επιλογή, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα κομμάτια αυτής της απόχρωσης αφορούν γυναικεία σχέδια.

Τέλος, υπάρχει και η πιο οικονομική λύση που είναι οι ασημένιοι σταυροί. Το να αγοράσεις ένα τέτοιο κόσμημα δεν συνεπάγεται χαμηλή ποιότητα υλικού. Υπάρχουν πολλά εκπληκτικά και εξαιρετικής ποιότητας σχέδια, που σίγουρα θα σε κερδίσουν.

  • Σχέδιο

Αν πρόκειται να αγοράσεις σταυρό για αγόρι, ιδανικό θα ήταν να επιλέξεις έναν σε πιο αυστηρό μοτίβο, χωρίς πολλά σχέδια. Ιδανικά, μπορείς να επιλέξεις σταυρούς διπλής όψεως ή σταυρούς τύπου ματ, που τα τελευταία χρόνια κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στον κόσμο των κοσμημάτων.

Ιδανικό θα ήταν όλες σου τις αγορές να τις κάνεις σε συνεργασία πάντα με τους γονείς του παιδιού,  ώστε αυτά που θα επιλέξεις να ταιριάζουν με το ύφος της βάπτισης.

Θυμήσου ότι προκειμένου να διαλέξεις τον τέλειο σταυρό για τον βαφτιστήρα σου θα πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις νωρίς, αφού έτσι θα έχεις τη δυνατότητα να δεις πολλά διαφορετικά κομμάτια σε τιμές, χρώματα και σχέδια, που θα ταιριάζουν στην αισθητική σου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button