Μια ιστορική εφημερίδα της Ξάνθης, ο “ΑΓΩΝΑΣ” κλείνει σήμερα Μεγάλο Σάββατο, Πρωτομαγιά 2021, 38 χρόνια ζωής.
Ξεκίνησε την έκδοση της την Κυριακή 1 Μάη 1983 με ιδρυτή τον αείμνηστο Νίκο Γεωργιάδη.
Η ανακοίνωση για την έκδοση της έγινε στις 25 Μαρτίου 1983.
Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε για να υποδηλωθεί η κυρίαρχη πίστη της στα εθνικά, πολιτικά και κοινωνικά ιδεώδη της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Το πρώτο φύλλο εκδόθηκε και κυκλοφόρησε την 1η Μαϊου 1983 για να επισημανθεί ο κοινωνικός της προσανατολισμός.
Εκτοτε η εφημερίδα εκδίδεται και κυκλοφορεί κανονικά με συνέπεια στις αρχές της, με συναίσθηση ότι εκδίδεται στη Θράκη και με σεβασμό στην αλήθεια και τον αναγνώστη.
Με τις δικές μας δυνάμεις, την αγάπη και στήριξη των αναγνωστών, συνδρομητών και συνεργατών μας, συνεχίζουμε , όπως ολα αυτα τα χρόνια, τον ΑΓΩΝΑ μας.
Με σεβασμό στην ιστορια της εφημερίδας και τους αναγνώστες της θα συνεχίσουμε και το 39ο έτος κυκλοφορίας να δίνουμε καθημερινά τη μαχη της ενημέρωσης, με σεβασμό στις αρχες της δημοκρατίας και της δημοσιογραφικής δεοντολογιας.
Να κρίνουμε και να ελέγχουμε με υπευθυνότητα και να προβάλουμε με πάθος τα εθνικά, κοινωνικά και τοπικά μας θέματα.
Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ και σας ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Ευχαριστουμε το συνεργάτη μας Στέλιο Αρσενίου για τις ευχες του:
Aγαπητοί Κοσμά – Ιωάννα
Το CITIUS, ALTIUS, FORTIUS (Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά) είναι το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων που απευθύνεται σε όλα τα μέλη του Ολυμπιακού Κινήματος ενθαρρύνοντας ψυχολογικά τους αθλητές, αλλά και όσους συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες καλώντας τους να ενεργούν σύμφωνα με το πνεύμα των Αγώνων.
Σας το αφιερώνω για τα 38α γενέθλια του ΑΓΩΝΑ του προσεχούς Σαββάτου 1- 5 -2021.
Εφέτος συμβαίνει να συμπίπτει με το ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, παραμονή της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ του ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Σας εύχομαι να είστε πάντα ταγμένοι στις διακηρυγμένες αρχές του αείμνηστου ιδρυτή της εφημερίδας ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ήτοι : την κυρίαρχη πίστη στα εθνικά, πολιτικά και κοινωνικά ιδεώδη της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, τον κοινωνικό προσανατολισμό που ενστερνίζεστε και υπηρετείτε πιστά όλα αυτά τα χρόνια, απολαμβάνοντας την εκτίμηση, την ευρεία αποδοχή του αναγνωστικού κοινού τοπικά και ευρύτερα.
Με απεριόριστη εκτίμηση
Στέλιος Αρσενίου