Ειδήσεις

Εξιχνιάσθηκαν 7 περιπτώσεις κλοπής από οικίες ηλικιωμένων και 2 απόπειρες στο νομό Καβάλας
Οι δράστες με τη βοήθεια συνεργών, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του Δήμου ή της ΔΕΗ, μετέβαιναν στις οικίες ηλικιωμένων, όπου χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις, αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, επτά (7) περιπτώσεις κλοπής από οικίες ηλικιωμένων και δύο  απόπειρες, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος του 2020 – Ιανουάριος του 2021, σε οικισμούς του νομού Καβάλας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) ημεδαπών, μίας γυναίκας και ενός άνδρα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και απάτη.  Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται άλλοι δύο (2) δράστες, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων ερευνώνται.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης, με διαφορετικές συνθέσεις οι τέσσερις δράστες  μετέβαιναν με οχήματα στις οικίες ηλικιωμένων, όπου μια από τις γυναίκες δράστιδες προσποιούμενη την υπάλληλο του Δήμου ή της Δ.Ε.Η.  εισέρχονταν στο εσωτερικό των σπιτιών.

Ακολούθως, χρησιμοποιώντας είτε το πρόσχημα της απολύμανσης για την  πρόληψη ασθενειών είτε το πρόσχημα της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και προφασιζόμενη την πιθανή καταστροφή χρημάτων και τιμαλφών που βρίσκονταν στο σπίτι, ζητούσε από τους ηλικιωμένους να τα συγκεντρώσουν μέσα σε μαξιλαροθήκες.

Στη συνέχεια, με τη μέθοδο της απασχόλησης του ηλικιωμένου αφαιρούσε τις μαξιλαροθήκες με τα συγκεντρωμένα χρήματα και τιμαλφή, καθώς και άλλα χρηματικά ποσά που εντόπιζε στο εσωτερικό των σπιτιών και διέφευγε με το όχημα όπου ανέμενε ο συνεργός της.

Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία οι δράστες κατάφεραν σε επτά  περιπτώσεις να αφαιρέσουν από τις οικίες ηλικιωμένων συνολικά το χρηματικό ποσό των 32.000 ευρώ περίπου, διάφορα τιμαλφή και χρυσαφικά, ενώ σε άλλες δύο  περιπτώσεις οι πράξεις τους έγιναν αντιληπτές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί  στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button