Ειδήσεις

Στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται ο Δήμος Ξάνθης και ο Δήμος Ιάσμου

Δύο νέες περιοχές μπαίνουν από αύριο στο «βαθύ κόκκινο», όπως ανακοίνωσε  κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, από αύριο στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται ο Δήμος Ξάνθης και ο Δήμος Ιάσμου.

Συγκεκριμένα στον δήμο Ξάνθης τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν στα 157 από 116 που ήταν στις 17 Απριλίου, μία αύξηση δηλαδή, όπως τόνισε ο υφυπουργός του 35,34%.

Αντιθέτως, από το «βαθύ κόκκινο» στο «κόκκινο» κατεβαίνουν η ΠΕ Ζακύνθου, η ΠΕ Αργολίδας, η ΠΕ Κω, ο Δήμος Πύδνας Κολυνδρού, ο Δήμος Γρεβενών, ο Δήμος Καρδίτσας και ο Δήμος Σπετσών.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου σε 46 από συνολικά 74 περιφερειακές ενότητες μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη και η Αχαΐα.

Εννιά περιφερειακές ενότητες παραμένουν σταθερές.

19 περιοχές, παρουσιάζουν αύξηση πλέον του 5% και εκεί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Πρόκειται για τις περιφερειακές ενότητες Μήλου, Φλώρινας, Λέσβου, Πάρου, Θήρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Άρτας, Καλύμνου, Ημαθίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας Εύβοιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ρεθύμνου, Δράμας και Τρικάλων.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button