Πλήρης η ανακολουθία του σημερινού υπουργού εσωτερκών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Πλήρης η ανακολουθία του σημερινού υπουργού εσωτερκών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σαν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να υπερψηφίσει το μνημόνιο του Γιώργου Παπανδρέου, για λόγους αρχής και απεχώρησε από το κόμμα.

Σήμερα σαν υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αν και έχει δηλώσει ότι η κατάργηση του μπόνους του πρώτου κόμματος θα οδηγήσει τη χώρα σε ακυβερνησία, σαν αρμόδιος υπουργός, αναγκάζεται να συμφωνήσει με τις κομματικές επιλογές της κατάργησης του μπόνους.

Τα ίδια έπραξε όταν υπερψήφιζε το μνημόνιο του Αλέξη Τσίπρα, λες και υπάρχουν καλά και κακά μνημόνια.

Πλήρης η ανακολουθία του σημερινού υπουργού εσωτερκών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σαν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να υπερψηφίσει το μνημόνιο του Γιώργου Παπανδρέου, για λόγους αρχής και απεχώρησε από το κόμμα.

Σήμερα σαν υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αν και έχει δηλώσει ότι η κατάργηση του μπόνους του πρώτου κόμματος θα οδηγήσει τη χώρα σε ακυβερνησία, σαν αρμόδιος υπουργός, αναγκάζεται να συμφωνήσει με τις κομματικές επιλογές της κατάργησης του μπόνους.

Τα ίδια έπραξε όταν υπερψήφιζε το μνημόνιο του Αλέξη Τσίπρα, λες και υπάρχουν καλά και κακά μνημόνια.

Στη λογική του “είμαστε κυβέρνηση” και ο κ. Κουρουμπλής και άλλοι βουλευτές της συγκυβέρνησης, ίσως και αν δεν το πιστεύουν είναι αντίθετοι και έχουν διαφωνίες, θα υπερψηφίσουν ότι και όσα η ηγετική ομάδα και ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίζουν.

Λένε και δεν έχουν άδικο, ότι, η εξουσία ενώνει και αλλάζει τους ανθρώπους, υπερψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας νομοσχέδια, κατά το δοκούν, τo timing, της στιγμής.

 

Η  συνάντηση Τσίπρα – Ομπάμα (χωρίς τις συζύγους τους) στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία δε θ’ αλλάξει τίποτα στα οικονομικά και εθνικά θέματα της χώρας.

Ας είμαστε ρεαλιστές.

Ο πρόεδρος Ομπάμα είναι στο στάδιο της αποχώρησης από το Λευκό Οίκο και παίζει το τελευταίο του επικοινωνιακό χαρτί, με στόχο και φόντο την στήριξη των δημοκρατικών και της κας Χίλαρι Κλίντον από την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι αμερκανοί ενδιαφέρονται μόνο για τα του οίκου τους και αδιαφορούν για τους υπόλοιπους λαούς.

Οποια πέτρα και αν σηκώσεις στις εμπόλεμες περιοχές της υφηλίου, πάντα θα υπάρχει και ένας αμερικάνικος δάκτυλος.

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες, έλεγαν στον πέρση βασιλέα. Φοβού τους αμερικανούς και υποσχέσεις μοιράζοντας ισχύει σήμερα.

Δύο είναι τα εθνικά ζητούμενα για τη χώρα μας: να σταματήσουν οι παραβιάσεις – προκλήσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου στο Αιγαίο και να λυθεί το Κυπριακό από την Τουρκία.

Οι ΗΠΑ έχουν και τη δύναμη και τα πολιτικοστρατιωτικά μέσα να επιβάλλουν την “τάξη” σε Αιγαίο και Κύπρο.

Την πολιτική βούληση, μέχρι και σήμερα, δυστυχώς δεν την έχουν.

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν κ. Τσίπρα, που γνωρίζεις “από σκληρές και 18ωρες διαπραγματεύσεις” πέτυχε, υποχρέωσε τον αμερκανό πρόεδρο να βάλει τους τούρκους στη θέση τους, να εγγυηθεί το status quo των ελληνικών συνόρων, σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις, το δίκαιο της θάλασσας και να δοθεί λύση στο Κυπριακό, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

 

Η υπερφορολόγηση και η αδυναμία της ελληνικής κοινωνίας ν’ ανταποκριθεί στις, όλο και αυξανόμενες, υποχρεώσεις τους, οδήγησαν έναν έλληνα πολίτη της διπλανής πόρτας να κάνει χαρακίρι, να κόψει τις φλέβες του, μπροστά στους εμβρόντητους υπαλλήλους του ΟΑΕΕ της Λαμίας και των παρευρισκομένων πολιτών.

Είναι, αν μη τι άλλο, δραματικές οι εποχές που ζουν εκατομμύρια έλληνες πολίτες και εν μέσω αδυναμίας και απόγνωσης, ίσως, ανάλογες καταστάσεις θα ζούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Οσο η συγκυβέρνηση δεν ασχολείται με την καθημερινότητα των ελλήνων πολιτών και ασχολείται με πρόσκαιρα επικοινωνιακά τρικ και με επιβολή φοροκυκλώνα μέτρων που πνίγουν, σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό τους και η οικονομία δεν ανακάμπτει, αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον.

 

Εξακολουθεί και παραμένει εκτός τόπου και χρόνου, ζώντας στην εικονική πραγματικότητα ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, όταν ισχυρίζεται χωρίς ίχνος ντροπής και χωρίς να κοκκινίζει ότι, οι έλληνες πολίτες συνεχίζουν να δίνουν περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση, οι βουλευτές της συγκυβέρνησης κυκλοφορούν στους δρόμους και στα χωριά των περιφερειών τους, συζητούν με τον κόσμο και το όλο αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται καλλιεργείται από τα ΜΜΕ.

Κύριε υπουργέ όποιοι κυκλοφορούν δεν έχουν συναντήσει στα χωριά τους βουλευτές του Νομού μας που αποφεύγουν την κοινωνία όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Λίγη σοβαρδότητα δε βλέπτει…

 

Τη λήψη μέτρων αντιστάθμισης λόγω της κατάργησης του ΕΚΑΣ φέρεται αποφασισμένη να πάρει η συγκυβέρνηση.

Τα προβλήματα που επέφερε η κατάργηση του ΕΚΑΣ δημιούργησε και δημιουργεί μεγάλα και ίσως αξεπέραστα οικονομικά προβλήματα στους μικροσυνταξιούχους.

Το θέμα τέθηκε σε άτυπη συνάντηση του πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη και αναμένονται να παρθούν αποφάσεις για αντισταθμιστικά μέτρα, για βελτίωση των συνθηκών ζωής των ελλήνων πολιτών.

Εκτός και αν είναι ένα από τα συνηθισμένα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης, για να κατευνάσει προσωρινά τις αντιδράσεις από τις μειώσεις των συντάξεων και των μισθών.

 

Η πολιτική σταθερότητα, η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα και η κατάργηση της γραφειοκρατίας είναι οι παράμετροι που θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα μας, θα μειώσουν την ανεργία, θα δώσουν ώθηση στην οικονομία για να βγούμε από την, τουλάχιστον, οκταετή παρατεταμένη οικονομική κρίση.

Μέσα σ’ αυτόν τον κυκεώνα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο ιδιος ο πρωθυπουργός, για λόγους καθαρά κομματικούς και τακτικούς, προς όφελος του κόμματός του, φέρνει στη βουλή προς ψήφιση, νομοσχέδιο αλλαγής του ισχύοντα εκλογικού νόμου  ενισχυμένης αναλογικής με τον οποίο κυβερνά τη χώρα.

Το προς ψήφιση νομοσχέδιο για την απλή αναλογική, κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών του πρώτου κόμματος, του ορίου εισόδου στη βουλή του 3% της ψήφου των δεκαεπτάρηδων και όχι των ελλήνων του εξωτερικού, θα περάσει από τα χίλια κύμματα, ώστε να βρεθούν οι 200 ψήφοι που απαιτούνται για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.

Θα δοθεί γη και ύδωρ, θα δεχθεί η συγκυβέρνηση ως μάννα εξ ουρανού και τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όπως και κατά την πτώση της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με αφορμή την μη υπερψήφιση του κ. Δήμα ως προέδρου της Δημοκρατίας, ενός κόμματος που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων είναι εκτός του δημοκρατικού συνταγματικού τόξου, αν και είναι το τρίτο κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τις θέλετε, τις επιθυμείτε, τις επιζητείτε τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυτής για να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός διακόσια και να ψηφισθεί η, κατά πολλούς, ακυβερνησία  στη χώρα μας;

Αν τις θέλετε… ζητήστε τες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button