Η αναζωπύρωση της «παγωμένης» κρίσης στην Ουκρανία, το ανοιχτό μέτωπο της Μέσης Ανατολής και της Λιβύης και η συνεχής γεωπολιτική και ενεργειακή αντιπαράθεση στην Ανατολική Μεσόγειο, καταδεικνύουν με σαφήνεια ότι ο ανταγωνισμός των βασικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων βρίσκεται σε μια περίοδο σοβαρής όξυνσης.

Νέα, πιο επικίνδυνα δεδομένα διαμορφώνονται στην περιοχή, την ώρα που οι νατοϊκές δυνάμεις στήνουν ένα στρατιωτικό και εξοπλιστικό δίκτυο από τη μια ως την άλλη άκρη της χώρας, από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Η ντόπια άρχουσα τάξη εκχωρεί τη γη, τον αέρα και τη θάλασσα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, εντάσσει τη χώρα στις πολεμικές εξορμήσεις των ΗΠΑ και υποθηκεύει τη ζωή και το μέλλον του λαού και της νεολαίας. Θεωρεί ότι έτσι μπορεί να εξασφαλίσει έναν αναβαθμισμένο ρόλο στο πλευρό των ιμπεριαλιστών, έναν καλύτερο συσχετισμό στον αντιδραστικό ανταγωνισμό της με την τουρκική αστική τάξη.

Παράλληλα προχωράει ένα νέο γύρο τεράστιων εξοπλιστικών προγραμμάτων και ετοιμάζει το «εσωτερικό μέτωπο» με αύξηση της στρατιωτικής θητείας και υποχρεωτική στράτευση στα 18, με την καλλιέργεια εθνικιστικού μίσους, αλλά και με το χτύπημα κάθε δημοκρατικού δικαιώματος.

Το συμφέρον του λαού και της νεολαίας βρίσκεται στην αντίπερα όχθη:

  • Στη φιλία και την αλληλεγγύη με τους γειτονικούς λαούς.
  • Στην καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολεμικών σχεδίων και κάθε εμπλοκής της χώρας μας σε αυτά.
  • Στην καταδίκη του εθνικισμού, του ρατσισμού και του σοβινισμού.
  • Στη μαζική πάλη μέσα από τη συγκρότηση πλατιών αντιπολεμικών, αντιιμπεριαλιστικών πρωτοβουλιών. Στην πάλη για να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από τη χώρα, για την έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Αριστερή Αγωνιστική Κίνηση Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας  

ΚΚΕ(μ-λ)  

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά